Cadavrul Dalianei Rădoi, eleva dispărută în Retezat, a fost găsit în Lacul Gura Apei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
adavrul fetei a fost descoperit în apele lacului de acumulare din Retezat.
adavrul fetei a fost descoperit în apele lacului de acumulare din Retezat.

Cadavrul elevei Daliana Rădoi a fost scos la suprafaţa Lacului Gura Apei din Retezat. Eleva fusese dată dispărută din 20 august, după ce a părăsit grupul cu care se afla într-o excursie în Parcul Naţional Retezat.

Trupul Dalianei Rădoi, eleva de 14 ani, dată dispărută în Retezat de miercuri 20 august, a fost descoperit astăzi de pescari, în apele Lacului Gura Apei.

Cadavrul a fost scos la suprafaţă, a confirmat Ovidiu Bodeanu, şeful Serviciului Public Salvamont Hunedoara. Nu prezenta urme de violenţă.

Ulterior, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara a confirmat identitatea elevei. "Poliţia Oraşului Haţeg a fost sesizată de către doi pescari cu privire la existenţa unui cadavru, care pluteşte pe „coada” lacului de acumulare de la Barajul Gura Apelor, la cca. 20 de metri de mal, în zona denumită Lăpuşnicul Mare. Poliţiştii care supravegheau şi patrulau în zona respectivă s-au deplasat la faţa locului şi au stabilit că este vorba despre minora  care a dispărut, în data de 20.08.2014, din locul de campare al grupului de turişti cu care se afla în excursie, în Poiana Pelegii din  Munţii Retezat. Din primele verificări nu sunt suspiciuni cu privire la comiterea vreunei infracţiuni, cadavrul neprezentând urme vizibile de violenţă, cauza decesului urmând a fi stabilită de medical legist. Poliţiştii vor continua cercetările pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care minora şi-a pierdut viaţa", a informat IPJ Hunedoara.


Daliana Rădoi, aflată în grija unui centru de plasament din Lupeni,  a dispărut în 20 august, din tabăra organizată de un preot în Poiana Pelegii, din Parcul Naţional Retezat.

Fata care provine dintr-un centru de plasament din Lupeni fusese văzută pentru ultima dată, în zona lacului Gura Apei. Preotul Cristian Olariu, cel care conducea tabăra, susţine că fata a plecat fără ca vreun membru al grupului de 25 de copii şi însoţitorii lor să ştie despre intenţiile ei. Avea cu ea doar ghiozdanul în care îşi ţinea lucrurile personale, iar după dispariţia ei cei din tabără s-au gândit că Daliana s-a îndreptat spre centrul de plasament din Lupeni, unde, însă, nu a mai ajuns.


Vă recomandăm şi:

Anchetă penală în cazul elevei dispărute în Retezat. Sunt cercetaţi cei care ar fi putut-o ajuta, dar au lăsat-o să plece

A trecut o săptămână de la dispariţia elevei Daliana Rădoi, în Parcul Naţional Retezat. Fata de 14 ani nu a fost găsită, dar poliţiştii susţin că vor fi continuate căutările. În plus, au deschis un dosar penal, în care fac cercetări pentru lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.

Cazul elevei dispărute în Retezat: căutătorii fetei au scanat adâncimile Lacului Gura Apei cu un sonar

Daliana Rădoi, adolescenta de 14 ani data dispărută în urmă cu o săptămână dintr-o tabără de copii din Retezat, a fost căutată şi astăzi, fără success. Poliţiştii au folosit câini dresaţi special pentru găsirea persoanelor dispărute, dar şi un sonar, cu care a fost sondat fundul lacului Gura Apei.

Adolescenta dispărută în Munţii Retezat, căutată de peste 70 de salvamontişti, jandarmi montani şi de un elicopter

O adolescentă de 14 ani este căutată de miercuri, după ce s-a pierdut de grupul de turişti cu care se afla într-o expediţie în Parcul Naţional retezat. Dispariţia fetei a fost semnalată în zona Barajului Gura Apei, 73 de salvamontişti, jandarmi montani, pompieri şi pădurari, cu câini de salvare şi cu bărci pneumatice pornind în căutarea ei.

VIDEO Tragedie în Retezat: un lector universitar din Iaşi a murit pe Vârful Judele

Un lector universitar din Iaşi, care însoţea un grup de studenţi într-o expediţie pe munte, în Parcul Naţional Retezat, a murit astăzi pe Vârful Judele.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite