Ploile au făcut victime în Retezat: o turistă şi-a rupt picorul după ce a alunecat pe un traseu montan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmii montani şi salvamontiştii au intervenit în ajutorul unei femei care s-a prăbuşit pe un traseu turistic din Masivul Retezat. Femeia, de 47 de ani, şi-a fracturat piciorul în urma accidentului.

O turistă a fost rănită grav în timp ce se deplasa pe un traseu montan, din Parcul Naţional Retezat. Femeia, de 47 de ani, din Călăraşi, a alunecat pe pietrele ude din cauza ploilor din ultimele zile şi şi-a fracturat piciorul. A fost ajutată de apropiaţi ei să ajungă la refugiul Genţiana, iar acolo oamenii au apelat la Serviciul de Urgenţă 112.

"În jurul orei 3 dimineaţa, echipajele de salvatori au ajuns la femeie şi i-au acordat ajutor medical. Femeia a fost transportată apoi, de salvamontişti şi jandarmi montani, până la Cârnic, unde la ora 5:00, a fost preluată de un echipaj al Ambulanţei, şi a fost transportată la spital", a precizat Lucian Stoichiţoiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Hunedoara.

Potrivit jandarmilor, victima accidentului se afla de mai multe zile în Retezat şi s-a aventurat pe un traseu riscant, pe care ploile din ultimele zile l-au făcut şi mai periculos pentru călători.


Vă recomandăm şi:

Anchetă penală în cazul elevei dispărute în Retezat. Sunt cercetaţi cei care ar fi putut-o ajuta, dar au lăsat-o să plece

A trecut o săptămână de la dispariţia elevei Daliana Rădoi, în Parcul Naţional Retezat. Fata de 14 ani nu a fost găsită, dar poliţiştii susţin că vor fi continuate căutările. În plus, au deschis un dosar penal, în care fac cercetări pentru lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.

Cazul elevei dispărute în Retezat: căutătorii fetei au scanat adâncimile Lacului Gura Apei cu un sonar

Daliana Rădoi, adolescenta de 14 ani data dispărută în urmă cu o săptămână dintr-o tabără de copii din Retezat, a fost căutată şi astăzi, fără success. Poliţiştii au folosit câini dresaţi special pentru găsirea persoanelor dispărute, dar şi un sonar, cu care a fost sondat fundul lacului Gura Apei.

Adolescenta dispărută în Munţii Retezat, căutată de peste 70 de salvamontişti, jandarmi montani şi de un elicopter

O adolescentă de 14 ani este căutată de miercuri, după ce s-a pierdut de grupul de turişti cu care se afla într-o expediţie în Parcul Naţional retezat. Dispariţia fetei a fost semnalată în zona Barajului Gura Apei, 73 de salvamontişti, jandarmi montani, pompieri şi pădurari, cu câini de salvare şi cu bărci pneumatice pornind în căutarea ei.

VIDEO Tragedie în Retezat: un lector universitar din Iaşi a murit pe Vârful Judele

Un lector universitar din Iaşi, care însoţea un grup de studenţi într-o expediţie pe munte, în Parcul Naţional Retezat, a murit astăzi pe Vârful Judele.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite