Un câine periculos lăsat liber a atacat un copil de trei ani. Micuțul a ajuns în spital

0
Publicat:

Un copil în vârstă de trei ani a fost transportat la spital, după ce a fost atacat de un câine de rasă periculoasă, lăsat să iasă dintr-o locuință, în municipiul Lupeni.

Poliția animalelor. Foto: IPJ Hunedoara
Poliția animalelor. Foto: IPJ Hunedoara

Miercuri seara, un copil care se juca în fața unui bloc din municipiul Lupeni, în prezența tatălui său, a fost atacat de un câine dintr-o rasă periculoasă.

Câinele fusese lăsat să iasă dintr-un apartament, în care se afla tatăl proprietarei animalului. S-a năpustit asupra copilului, care a fost salvat cu greu.

Câine periculos, lăsat nesupravegheat

„Poliția Municipiului Lupeni a fost sesizată cu privire la faptul că un minor în vârstă de 3 ani, din Lupeni, ar fi fost atacat de un câine cu caracteristici mofologice ce pot fi asimilate unei rase periculoase, în timp ce se afla, alături de unul dintre părinți, în zona blocului în care locuiește. Victima a fost transportată în stare stabilă la o unitate medicală, pentru acordarea îngrijirilor de specialitate, prezentând multiple mușcături superficiale în zona membrului inferior drept”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Potrivit polițiștilor, câinele periculos ar fi fost scăpat accidental din apartament de bărbatul care îl avea în grijă.

„Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de neluarea măsurilor de prevenire atacului canin și continuă cercetările în vederea stabilirii circumstanțelor comiterii faptei și luării măsurilor legale”, a informat reprezentantul IPJ Hunedoara.

Incident asemănător în Deva

Un incident asemănător a avut loc în Deva, la începutul acestui an. Un câine periculos, din rasa Pittbull Terrier american a fost prins pe o stradă din municipiu, în apropierea unei grădinițe, unde ar fi atacat un alt câine, dar şi un bărbat care ar fi intervenit în apărarea acestuia.

Bărbatul nu a fost muşcat, pentru că a reușit să se refugieze după un gard.

„Polițiștii au întocmit dosar penal pentru intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale etc., și a infracțiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane”, informa IPJ Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite