Bărbat reținut de Poliția Animalelor, la Hunedoara. A abuzat sexual un labrador

0
Publicat:

Poliția Animalelor a reținut un bărbat din Hunedoara, acuzat că a abuzat un câine labrador. Suspectul a intrat prin efracție, distrugând mai multe bunuri, în adăpostul câinelului pentru a întreține relații sexuale cu el.

Polițiștii au reținut un bărbat din Hunedoara, acuzat că a abuzat un câine. FOTO: IPJ Hunedoara
Polițiștii au reținut un bărbat din Hunedoara, acuzat că a abuzat un câine. FOTO: IPJ Hunedoara

Cazul uluitor petrecut în Hunedoara a fost soluționat de polițiștii de la Protecția Animalelor. Potrivit polițiștilor, bărbatul, în vârstă de 46 de ani, din municipiu, a fost reținut și plasat sub control judiciar, fiind acuzat că a întreținut relații sexuale cu labradorul.

Hunedoreanul a intrat prin efracție, de mai multe ori, în locuința în care se afla patrupedul și a abuzat sexual de acesta. A distrus și a furat mai multe lucruri, printre care camerele video de supraveghere, și a produs daune proprietarilor animalului.

„La data de 21 octombrie 2022 polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, în urma unor percheziții domiciliare cu privire la cercetările din dosarele penale în care se efectuează cercetări asupra săvârșirii infracțiunilor de distrugere, comise în formă continuată, furt calificat, comise în forma continuată, rănirea sau schingiuirea animalelor, comise în forma continuată, la domiciliul bărbatului din municipiul Hunedoara”,  a informat Carla Strujan, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Inițial, față dă de bărbat, anchetatorii au luat luat măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore. „Ulterior, el a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara cu propunere corespunzătoare, ocazie cu care, s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile”, a precizat purtătoarea de cuvânt a IPJ Hunedoara

Începând cu luna decembrie 2020, în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara a fost înfiinţat Biroul pentru Protecţia Animalelor, structură prevăzută cu funcţii de ofiţeri, agenţi de poliţie precum şi de ofiţeri specialişti-medici veterinari.

De atunci, zeci de anchete penale în care victime au fost animalele au fost soluționate în ultimii doi ani de polițiști, în Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite