Un aparat de testare Covid 19, în valoare de 200.000 de lei, a fost donat pentru Spitalul Judeţean Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Primăria Deva.
FOTO: Primăria Deva.

După Hunedoara, şi în Deva vor putea fi efectuate testări Covid 19 cu un aparat PCR Real Time. Acesta a fost donat de o companie privată.

Luni a ajuns la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, din Deva, un aparat de diagnosticare, de tipul RT – PCR, de ultimă generaţie, care identifică prezenţa virusul SARS-CoV-2, a informat Prefectura judeţului Hunedoara. Aparatul în valoare de 200.000 de lei, a fost donat de compania Grampet – REVA Simeria  pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva.

„După punerea în funcţiune a aparatului de la Deva, vor putea fi diagnosticaţi pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, fiind astfel asigurată intervenţia rapidă a serviciilor de sănătate publică pentru a limita răspândirea infecţiei în comunitate. În câteva zile, după ce se va finaliza instruirea personalului, montarea şi calibrarea aparatului, vor putea fi efectuate aproape 2.000 de teste zilnic, cu rezultate în aceeaşi zi”, a informat Prefectura Judeţului Hunedoara.

Primăria Deva va suporta contravaloarea testării pentru 5.000 de deveni, prin achiziţionarea kit-urilor de testare. De asemenea, municipalitatea deveană va asigura amenajarea spaţiului special în care va funcţiona aparatul. „Tot din partea grupului de firme Grampet, care a donat astăzi aparatul RT-PCR pentru judeţul Hunedoara, firma Polisano Farmaceuticals a donat 20.000 de cutii de paracetamol, din care 5.000 de cutii pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva”, a informat Prefectura Judeţului Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Scrisoarea de revoltă a medicilor de la Spitalul Deva: „Oamenii sunt obligaţi să muncească până la epuziare”

Rezultatele testelor Covid pentru medicii şi asistentele Spitalului Hunedoara sunt încurajatoare

Coronavirus, situaţia la zi în judeţul Hunedoara. Deva a fost nominalizată ca focar de infecţie

Spitalul Judeţean şi-a umplut depozitele cu saci pentru cadavre. Materialele au costat peste 70.000 de lei

Toate cadrele medicale de la ATI Orăştie şi-au depus demisiile: „Suntem trimişi la moarte cu mâinile goale”

Scandal în jurul demiterii şefei Spitalului Judeţean Deva. Prefectul: „Totul s-a făcut la voia întâmplării”

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite