Spitalul Judeţean şi-a umplut depozitele cu saci pentru cadavre. Materialele au costat peste 70.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva a făcut, în ultima săptămână, şase achiziţii publice de saci pentru transportul cadavrelor.

Din 24 martie, până în 31 martie, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva a achiziţionat peste 700 de saci de cadavre, în şase tranşe, între 32 şi 400 de bucăţi.

Astfel, în 31 martie, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva a publicat anunţul de achiziţie pentru 400 de saci de cadavre, plătind pentru ei 40.000 de lei. Sunt saci cu 4 mânere, impermeabili la lichide, cu margini lipite, biodegradabili cu fermoar bilateral, de culoare neagră, prevăzuţi cu buzunar pentru acte, potrivit descrierii publicate pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

În 26 martie, spitalul a achiziţionat 100 de saci de cadavre, cu 10.000 de lei (100 de lei bucata): „sac cu 4 mânere pentru tranportul cadavrelor Sl 20, din material PEVA, prevăzut cu fermoar bidirecţional întărit la margini, margini lipite pentru evitarea scurgerilor, impermeabil la lichide, prevăzut cu buzunar pentru acte, dimensiune adult”, conform documentelor publicate pe SEAP.

În 24 martie, unitatea medicală a achiziţionat 50 de saci de cadavre, cu 2.100 de lei (42 de lei bucata): „saci cadavre negri, din material impemeabil, polietilenă de înaltă densitate (PVC), fermoar pe mijloc, capete dublate pentru rezistenţă, margini lipite, 4 mânere integrate la capete, folie dublă pe spate, mănuşi din polietilenă, dimensiuni 90*220cm, rezistă până la 160 de kilograme, brăţară identificare”, conform anunţului de pe SEAP.

Tot în 24 martie, Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva a achiziţionat 48 de saci de cadavre, cu 6.480 de lei (135 de lei bucata): „saci cadavre pentru medicină legală, confectionaţi din material impermeabil, personalizaţi, dimensiuni – 2,20 m - 1 m (pe inchis), culori roşu, negru etc., prevăzuţi cu mânere şi fermoar pe 3 laturi. Produs atestat de O.S.I.M. Bucureşti”, se arată în documentul publicat pe SEAP.

O altă achiziţie de saci de cadavre a fost publicată pe SEAP tot în 24 martie. Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva a plătit 10.000 de lei, pe 100 de bucăţi: „sac cu 4 mânere pentru tranportul cadavrelor Sl 20, din material PEVA, prevăzut cu fermoar bidirecţional întărit la margini, margini lipite pentru evitarea scurgerilor, impermeabil la lichide, prevazut cu buzunar pentru acte, dimensiune adult”, se arată în anunţul de achiziţie.

În 24 martie, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva a mai achiziţionat 32 de saci se cadavre, cu preţul a 135 de lei bucata, valoarea totală a achiziţiei fiind de 4.320 de lei. „saci cadavre pentru medicină legală, confectionaţ din material impermeabil, personalizaţi, dimensiuni – 2,20 m-  1 m (pe inchis), culori roşu, negru etc., prevăzut cu mânere şi fermoar pe 3 laturi, produs atestat de OSIM Bucureşti”, se arată în documentul publicat pe SEAP.

saci

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva nu a răspuns, până la această oră, apelurilor pentru a oferi informaţii despre achiziţiile publicate pe SEAP.

Şi alte spitale judeţene au achiziţionat saci pentru transportul cadavrelor, însă în cantităţi mai mici. Spitalul judeţean de Urgenţă Cluj a cumpărat 350 de saci de cadavre, cu preţul de 36 de lei bucata. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Timişoara a achiziţionat 200 de saci de cadavre, cu 100 de lei bucata şi 400 de saci de cadavre, cu 38 de lei bucata. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Arad a achiziţionat 200 de saci de cadavre, cu 49,50 lei bucata. Spitalul judeţean Suceava a achiziţionat cea mai mare cantitate de saci, aproape 1.500.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Toate cadrele medicale de la ATI Orăştie şi-au depus demisiile: „Suntem trimişi la moarte cu mâinile goale”

Scandal în jurul demiterii şefei Spitalului Judeţean Deva. Prefectul: „Totul s-a făcut la voia întâmplării”

Un oraş din China trimite Hunedoarei zeci de mii de măşti şi perechi de mănuşi chirurgicale

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite