Record de spectatori pe stadionul care își așteaptă demolarea. Mircea Lucescu a revenit pe arena echipei Corvinul VIDEO

0
Publicat:

Peste 12.000 de oameni au asistat la meciul de fotbal din Cupa României, disputat la Hunedoara, între Corvinul Hunedoara și CFR Cluj (video). A fost unul dintre ultimele meciuri de fotbal jucate pe stadionul construit în anii ’50, care așteaptă demolarea.

Mircea Lucescu a revenit la Hunedoara, pe stadionul echipei sale din anii '80. Foto: Daniel Guță
Mircea Lucescu a revenit la Hunedoara, pe stadionul echipei sale din anii '80. Foto: Daniel Guță

De peste șase decenii, Stadionul Michael Klein din Hunedoara a fost locul meciurilor de fotbal jucate pe teren propriu de echipa Corvinul Hunedoara, însă trecerea timpului și lipsa investițiilor ample în reabilitarea lui au apăsat asupra stării în care se află.

Marți seara, în arena din Hunedoara a avut loc unul dintre ultimele meciuri importante ale echipei Corvinul Hunedoara.

Gazdele au învins cu 4 – 0, în sferturile Cupei României, pe CFR Cluj și s-au calificat în semifinalele competiției. Evenimentul a adus peste 12.000 de oameni în stadion, un record de asistență înregistrat în ultimele trei decenii.

Deși a plouat marți, au fost cozi mari de oameni la intrarea în Stadionul Michael Klein, iar tribunele au fost aproape neîncăpătoare pentru numeroșii spectatori veniți la meci, din tot județul Hunedoara.

Cei mai mulți suporteri au rămas în picioare, deoarece doar circa 2.000 de locuri din tribune sunt dotate cu scaune. În trecut, tribunele aveau bănci de lemn, însă acestea au fost scoase, în anii 2000, fiind extrem de degradate. Și instalațiile de nocturnă au trebuit închiriate, pentru ca meciul să poată avea loc seara.

Mircea Lucescu a revenit la Hunedoara

Localnicii s-au bucurat de meciul spectaculos, a cărei lovitură de start a fost dată de Mircea Lucescu, antrenorul echipei Corvinul Hunedoara în anii ’80. Mircea Lucescu este cetățean de onoare al Hunedoarei.

Meciul cu CFR Cluj a fost unul dintre ultimele meciuri de fotbal importante pe care Corvinul Hunedoara l-a disputat pe Stadionul Michael Klein din Hunedoara.

Arena se află într-o situație precară, fiind lipsită de investiții ample în ultimii ani, iar soarta ei pare pecetluită.

Va fi demolată, pentru a lăsa loc unui stadion nou, cu o capacitate de peste 10.000 de locuri. Investiția estimată la 64,5 milioane de euro, cu TVA, se află în faza de licitație publică.

„Şase firme au depus oferte pentru proiectarea şi execuţia noului stadion Michael Klein Investiţia în noua arenă din Hunedoara a fost scoasă la licitaţie de Compania Națională de Investiții încă din vara anului trecut, însă o serie de contestaţii, cereri de amânare şi clarificări suplimentare au făcut ca doar în 5 martie să se încheie etapa de depunere a ofertelor”, a informat Primăria Hunedoara.

Stadion nou la Hunedoara

Noul stadion din Hunedoara va avea 10.500 de locuri dispuse pe două „inele”, parcare subterană, două căi de acces rutier, mai multe zone pietonale şi toate facilităţile unei astfel de construcţii, la standardele actuale.

El va fi ridicat pe amplasamentul actualei arene din Hunedoara. Cheltuielile de demolare a vechiului stadion vor fi suportate de autoritățile locale, informa, recent, Primăria Hunedoara.

Complexul sportiv din Hunedoara (video) a fost construit la sfârșitul anilor ’50 și inaugurat în 2 mai 1960, la meciul dintre Corvinul Hunedoara şi CFR Arad încheiat cu victoria gazdelor, cu scorul de 1 – 0.

La finalul sezonului, Corvinul Hunedoara a promovat în prima ligă de fotbal a României. Aproape 16.000 de oameni – capacitatea maximă a arenei - au luat loc în tribune, în meciul de la inaugurarea arenei. În anii ’80, când echipa din Hunedoara era condusă de Mircea Lucescu, mii de oameni asistau la fiecare meci jucat de Corvinul Hunedoara, în Divizia națională de fotbal.

Corvinul Hunedoara a intrat în declin la sfârșitul anilor ’90 și a fost dezafiliat de Federația Română de Fotbal în 2004 pentru datorii faţă de jucători. Din acest sezon, Corvinul Hunedoara activează în Liga a doua de fotbal.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite