Michael Klein, fotbalistul legendar al Hunedoarei stins din viață la 33 de ani, a fost comemorat VIDEO

0
Publicat:

La 31 de ani de la moartea sa, fotbalistul Michael Klein a rămas un simbol al Hunedoarei. Localnicii l-au comemorat în fața statuii aflată la intrarea în stadionul care îi poartă numele.

Michael Klein a fost comemorat la Hunedoara. Foto: Wikipedia / Daniel Guță. ADEVĂRUL
Michael Klein a fost comemorat la Hunedoara. Foto: Wikipedia / Daniel Guță. ADEVĂRUL

Peste 200 de oameni s-au strâns, vineri, în fața statuii lui Michael Klein din Hunedoara (video), pentru a-l comemora pe cel care a fost căpitanul echipei Corvinul Hunedoara, în anii cei mai buni ai clubului de fotbal.

Deși au trecut 31 de ani de la moartea fotbalistului, mulți hunedoreni și-l amintesc cu mândrie. L-au văzut, meci de meci, alergând în arena care acum îi poartă numele, în tricoul alb-albastru al clubului de fotbal Corvinul Hunedoara, la care a jucat în peste 300 de meciuri.

Cum a murit Michael Klein

Michael Klein (1959 - 1993) a murit la doar 33 de ani, în 2 februarie 1993, în timpul unui antrenament al echipei Bayer Uerdingen 05, la care se transferase în 1991, de la Dinamo București.

Marea parte a carierei sale de fotbalist a petrecut-o la Corvinul Hunedoara, în anii ’80 – cea mai bună perioadă din istoria de peste un secol a clubului de fotbal. Michael Klein a fost căpitanul echipei hunedorene, antrenate de Mircea Lucescu, iar după transferul său, în 1988, la Dinamo București, sub conducerea aceluiași antrenor, Klein a devenit căpitan al echipei bucureștene.

În 1990 a plecat în Germania, unde a mai jucat două sezoane. În 2 februarie 1993, fotbalistul s-a stins fulgerător, în urma unui infarct. Cauzele care au dus la decesul fotbalistului au fost cunoscute de public după mai mulți ani.

„Știindu-se în culpă, conducătorii clubului german au tărăgănat 10 ani procesele deschise de familie pentru aflarea cauzei decesului: bronșită cronică, o boală pe care o ducea pe picioare de aproape 4 luni și care ar fi condus firesc la oprirea de la orice efort! Când au aflat adevărul, faptele erau de mult prescrise, iar soția Adriana și fiica Dominique au spus cu amărăciune: Pe Mișa l-a omorât ceea ce a iubit cel mai mult - fotbalul!", relata jurnalistul Ionel Stoica, autorul mai multor interviuri cu Michael Klein.

Michael Klein, căpitanul echipei Corvinul Hunedoara. Foto: Aurel Herlea. Wikipedia
Michael Klein, căpitanul echipei Corvinul Hunedoara. Foto: Aurel Herlea. Wikipedia

Michael Klein a fost înmormântat în 8 februarie 1993, la Hunedoara, iar mii de oameni l-au condus pe ultimul drum.

„Duminică, 7 februarie a.c., fiul Hunedoarei, Michael Klein s-a întors acasă. Din păcate, nu cum îl așteptau toți, pentru a redresa pe FC Corvinul Hunedoara în tentativa de promovare pe prima scenă fotbalistică a țării, ci înconjurat de o mare de lacrimi și tristețe. La ora 10.00, acasă la familia Klein (în Hunedoara) a fost oficiată o slujbă religioasă. Apoi, la ora 12.00, corpul neînsuflețit al fostului internațional român a fost depus la Casa de Cultură din centrul municipiului. De la ora 13.00 a fost permis accesul publicului, toate străzile adiacente fiind asaltate de mulțimea care dorea să aducă un ultim omagiu fiului acestui oraș, în sala de festivități - unde este depus sicriul - se intră limitat (50-60 de persoane), ordinea fiind menținută de jandarmi. Sicriul este închis, iar în jurul lui se află peste o sută de coroane de flori”, informa ziarul Cotidianul, în 1993.

Mii de oameni au asistat a doua zi la înmormântarea fostului căpitan al Corvinul Hunedoara. La 31 de ani de la moartea sa, stadionul Corvinul Hunedoara (video) îi poartă numele, iar o statuie de bronz a fost amplasată la intrarea în complexul sportiv.

Echipa Corvinul Hunedoara se află în Liga a doua de fotbal a României, la fel ca în anul în care fostul ei căpitan a murit. Vechiul stadion din Hunedoara, ridicat în 1960, va fi demolat, iar un complex modern îi va lua locul.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite