Previziuni optimiste: un tronson de 22 de kilometri al autostrăzii Deva – Lugoj va fi inaugurat cu şase luni mai devreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tronsonul de autostradă Şoimuş – Ilia, întins pe 22 de kilometri, are ca termen de finalizare luna noiembrie a anului viitor, însă potrivit ministrului Transporturilor, Dan Şova, constructorii au promis urgentarea lucrărilor, astfel încât acestea să fie finalizate cu o jumătate de an mai devreme.


Construcţia celor 22 de kilometri de autostradă pe traseul Deva (Şoimuş) – Ilia va fi finalizată în perioada martie - aprilie a anul viitor, a precizat Dan Şova, ministrul Transporturilor, în cadrul unei conferinţe de presă la Simeria.
„Finalizarea lucrărilor la Lotul patru al autostrăzii Deva – Lugoj se va întâmpla în martie – aprilie, anul viitor, constructorii spunând că ar putea fi chiar mai repede, deşi au termen până în noiembrie”
, a declarat Dan Şova.

Autostrada trece peste un cimitir ilegal
Potrivit ministrului Transporturilor, drumarii cse ocupă de realizarea tronsonului de 22 de kilometri s-au confruntat cu o situaţie ieşită din comun. „Pe coridorul de expropriere, s-a constatat că o păşune era de fapt un cimitir ilegal. Noi am sesizat Parchetul General în legătură cu această problemă şi urmează să finalizăm o hotărâre de guvern să abatem traseul autostrăzii”, a adăugat Dan Şova.

Lucrările la tronsonul de autostradă Şoimuuş – Ilia, Lotul patru al autostrăzii Deva – Lugoj, au început în luna martie. Licitaţia de atribuire a lucrărilor de proiectare şi execuţie a tronsonului de 22,1 kilometri a fost câştigată de asocierea de firme Tehnostrade şi Spedition UMB. Valoarea contractului semnat de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi constructori este de 419,4 milioane de lei (95,3 milioane de euro), fără TVA, a informat CNANDR. Cea mai mare parte a finanţării lucrărilor (85 la sută din bugetul alocat) va fi acoperită din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, diferenţa urmând să fie asigurată de statul român. În perioada următoare vor începe lucrările şi pe loturile doi şi trei ale autostrăzii Deva – Lugoj.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Lucrări la autostrada Deva – Lugoj: dealurile din Bretea Mureşană sunt nivelate cu excavatoarele           Lucrările la lotul 4 al autostrăzii Deva – Lugoj au început din zona Ilia şi s-au extins până în prezent pe aproape jumătate din lungimea de 22 de kilometri a viitorului tronson al A1.

VIDEO Proiectul autostrăzii e reclamat de CJ şi primăriile Deva şi Hunedoara: oraşele au rămas izolate economic       Consiliul Judeţean Hunedoara, Primăria Deva şi Primăria Hunedoara solicită prim-ministrului, mai multor ministere şi parlamentarilor să găsească soluţia realizării unei intrări pe Autostrada A1, din zona Hunedoarei şi Devei, altfel cele două municipii riscă să rămână izolate economic.

VIDEO Autostrada Deva – Ilia a intrat în şantier. Zeci de utilaje lucrează pe primii kilometri ai viitorului tronson al A1           Al patrulea tronson al autostrăzii Lugoj – Deva se va întinde pe 22,1 kilometri, între Ilia şi Şoimuş (Deva). Lucrările la viitoarea autostradă au început cu decopertarea terenurilor pe care va fi construit terasamentul.

Cum a ajuns Hunedoara pe autostrada Deva – Orăştie: panouri rutiere montate de localnicii supăraţi pe CNADNR             Un grup de tineri din Hunedoara a amplasat în zona unui nod rutier al autostrăzii Deva – Orăştie panouri care să îi îndrume pe şoferi spre Hunedoara. Oamenii şi-au cheltuit banii proprii pentru confecţionarea indicatoarelor rutiere, după ce Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a refuzat cererea hunedorenilor.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite