CNADNR a pierdut scrisoarea deschisă în care Primăria Hunedoara a cerut indicatoare pe A1 spre Castelul Corvinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nu există niciun indicator oficial pe A1 care să le arate şoferilor ieşirea spre Hunedoara. D.G.
Nu există niciun indicator oficial pe A1 care să le arate şoferilor ieşirea spre Hunedoara. D.G.

Autorităţile locale din Hunedoara au solicitat pentru a doua oară Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România permsiunea de a amplasa panouri informative cu privire la Castelul Corvinilor, pe traseul autostrăzii A1.

Primăria municipiului Hunedoara şi reprezentanţii Muzeului Castelului Corvinilor au solicitat pentru a doua oară CNADNR permisiunea de a amplasa panouri informative privind Castelul Corvinilor pe Autostrada A1, între Deva şi Sibiu, dar şi pe DN7 pe porţiunea Arad – Sibiu şi pe DN 66 Petroşani - Simeria.

Prima dintre solicitări, trimisă sub forma unei scrisori deschise în luna ianuarie a acestui an, nu a avut niciun răspuns oficial, însă administratorii paginii de Facebook a CNADNR au dat totuşi o sugestie şi o explicaţie.

“Reveniţi cu o nouă solicitare, deoarece in cadrul Companiei au avut loc schimbări structural şi e posibil să se fi pierdut. Va multumesc pentru înţelegere!”, au transmis administratorii paginii de Facebook CNADNR, pe pagina oficială a companiei.

Vor să închirieze loc pe marginea A1

Autorităţile locale din Hunedoara au trimis din nou o solicitare către CNADNR, chiar înainte ca angajaţii companiei să constate că e nevoie de reănnoirea cererii. În cea de-a doua scrisoare, Primăria Hunedoara şi Muzeul Castelului Corvinilor au cerut acordul de a amplasa patru panouri informative pe autostrada Deva – Sibiu în zona nodului rutier de la Simeria Veche, prin care şoferii să fie înştiinţaţi despre posibilitatea de a vizita Castelul Corvinilor. Potrivit primarului Viorel Arion, administraţia locală din Hunedora este dispusă să plătească pentru închirierea locurilor unde pot fi amplasate panourile de afişaj.

Reprezentanţii Muzeului Castelului Corvinilor declară, la rândul lor, că deseori s-au confruntat cu situaţii în cae vizitatorii din alte judeţe sau din străinătate li s-au plâns că monumentul istoric este greu de găsit, în lipsa indicatoarelor de pe autostrada care tranzitează judeţul.

image

Vă recomandăm şi:

VIDEO Lucrări la autostrada Deva – Lugoj: dealurile din Bretea Mureşană sunt nivelate cu excavatoarele           Lucrările la lotul 4 al autostrăzii Deva – Lugoj au început din zona Ilia şi s-au extins până în prezent pe aproape jumătate din lungimea de 22 de kilometri a viitorului tronson al A1.

VIDEO Proiectul autostrăzii e reclamat de CJ şi primăriile Deva şi Hunedoara: oraşele au rămas izolate economic       Consiliul Judeţean Hunedoara, Primăria Deva şi Primăria Hunedoara solicită prim-ministrului, mai multor ministere şi parlamentarilor să găsească soluţia realizării unei intrări pe Autostrada A1, din zona Hunedoarei şi Devei, altfel cele două municipii riscă să rămână izolate economic.

VIDEO Autostrada Deva – Ilia a intrat în şantier. Zeci de utilaje lucrează pe primii kilometri ai viitorului tronson al A1           Al patrulea tronson al autostrăzii Lugoj – Deva se va întinde pe 22,1 kilometri, între Ilia şi Şoimuş (Deva). Lucrările la viitoarea autostradă au început cu decopertarea terenurilor pe care va fi construit terasamentul.

Cum a ajuns Hunedoara pe autostrada Deva – Orăştie: panouri rutiere montate de localnicii supăraţi pe CNADNR             Un grup de tineri din Hunedoara a amplasat în zona unui nod rutier al autostrăzii Deva – Orăştie panouri care să îi îndrume pe şoferi spre Hunedoara. Oamenii şi-au cheltuit banii proprii pentru confecţionarea indicatoarelor rutiere, după ce Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a refuzat cererea hunedorenilor.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite