O avarie a lăsat peste 20 de localităţi din Hunedoara fără apă potabilă. Explicaţiile Apa Prod

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Apa Prod.
FOTO: Apa Prod.

O avarie înregistrată la sistemul de aducţiune a lăsat peste 20 de localităţi din judeţul Hunedoara fără apă potabilă.

Apa Prod, societatea din subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara care administrează o parte dintre reţele de apă şi canalizare din judeţ a anunţat, joi, sistarea apei în localităţile Deva, Sântuhalm, Mintia, Şoimuş, Bălata, Veţel, Leşnic, Herepeia, Simeria, Sântandrei, Săuleşti, Uroi, Cărpiniş, Simeria Veche, Batiz, Băcia, Petreni, Tâmpa, Totia, Bârcea Mare, Bârcea Mică, Băcia, Călanul Mic şi Călan Băi.

„Precizăm că astăzi, 5 martie 2020, ora 14:00, a cedat un tronson al conductei de aducţiune a apei Sântămăria Orlea – Deva, din cauza unei defecţiuni neprevăzute (avarie). Această defecţiune a produs pierderi însemnate de apă astfel încât am fost nevoiţi să luăm măsuri urgente pentru efectuarea reparaţiilor. Această reparaţie nu se poate executa decât prin sistarea furnizării apei. Rugăm populaţia din zonele afectate să înţeleagă că acest demers este urmare a unei situaţii total neprevăzute. Întrucât avaria de astăzi a survenit la scurt timp după avaria din data de 4 martie 2020, apa nu a putut fi acumulată în rezervoarele de înmagazinare. Din acest motiv, începând cu ora 16:00, nu a mai putut fi asigurată furnizarea apei către populaţie”, a informat Apa Prod.

Tronsonul de multiplă presiune afectat a fost reabilitat în cursul anului 2007 din fonduri proprii şi nu a făcut obiectul investiţiilor din fonduri europene realizate în perioada 2013-2015. „Asigurăm populaţia din zonele afectate că echipele de intervenţie ale Apa Prod S.A. depun toate eforturile pentru remedierea avariei şi reluarea furnizării serviciilor de alimentare cu apă, în cel mai scurt timp posibil”, au mai precizat reprezentanţii operatorului de apă şi canalizare.

Au apucat să se laude cu reparaţiile
Joi, mai devreme, reprezentanţii societăţii se lăudau că au reuşit să remedieze o avarie la conducta de aducţiune, înregistrată miercuri, în jurul prânzului, în zona Batiz. „Datorită investiţiilor făcute din fonduri europene, care au permis o gestionare eficientă a situaţie, s-a putut limita zona afectată de avarie astfel încât să nu fie sistată furnizarea apei în municipiul Deva. Lucrările pentru remedierea avariei au durat 18 ore, intervenţia fiind îngreunată de faptul că porţiunea avariată a conductei se afla într-o zonă greu accesibilă din cauza condiţiilor meteo. Trei echipe Apa Prod, de la secţiile Mentenanţă şi Sector Deva, au intervenit cu două buldoexcavatoare pe roţi, un buldoexcavator cu şenile şi mai multe motopompe pentru remedierea avariei şi limitarea pagubelor şi a zonei afectate. A fost necesară înlocuirea unui tronson de 3 metri din conducta de aducţiune”, informa Apa Prod.

În Deva, precizau reprezentanţii societăţii, în comunicatul de joi dimineaţă, singurii afectaţi de această avarie au fost 34 de utilizatori, branşaţi la conducta de alimentare cu apă a Termocentralei Mintia, fiind alimentaţi din rezervoare de apă diferite.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Amendă uriaşă după imaginile virale cu conducta de apă a Haţegului. Cum a fost „rezolvată“ problema

Cum a fost „reparată” conducta de apă a Haţegului, veche şi ciuruită. Imaginea i-a revoltat pe localnici

Tragedie în timpul lucrărilor la reţeaua de gaze naturale din Ţara Haţegului. Un bărbat a murit strivit

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite