Castorul Billy, salvat de pompieri dintr-un bazin al unei staţii de tratare a apei

0
Publicat:

Un castor a fost salvat din stația de tratare a apei Crișcior de către pompierii ISU Hunedoara.

Castorul salvat FOTO ISU
Castorul salvat FOTO ISU

Pompierii brădeni s-au deplasat, sâmbătă, la Stația de tratare a apei Crișcior pentru a salva un castor a rămas blocat într-un bazin.

După ce a înotat nestingherit o vreme, castorul s-a trezit că nu mai poate ieşi din noua sa "piscină". Noroc că a fost observat de un angajat al stației care a sunat la 112. Şi având în vedere faptul că specia este una protejată de lege, pompierii brădeni, împreună cu angajații stației, au pus la cale un plan de salvare cât mai puțin intruziv, bazându-se pe buna colaborare a mamiferului.  

"Astfel, angajații stației au deschis o vană pentru a permite creșterea nivelului apei în bazinul de decantare (neutilizat) prin inundarea cu apă din iazul de colectare din râul Crișul Alb.

Apoi, spre bucuria tuturor, Billy s-a dovedit de-a dreptul inteligent și cooperant. Imediat ce s-a acomodat cu prezența salvatorilor, a urcat încrezător pe scara care i-a fost pusă la dispoziție și încet, încet, îndrumat din spate de colegii noștri, s-a întors în mediul său natural.

Surpriza cea mare a venit însă la final, când Billy s-a întors vesel către salvatorii săi și le-a mulțumit, încercând să-i răcorească cu câțiva stropi de apă, întrucât căldura de afară era sufocantă", este postarea ISU Hunedoara, pe Facebook. 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite