Mănăstirea Prislop a devenit „o afacere, nimic spiritual”. Cum văd turiștii locurile faimoase din Hunedoara VIDEO

0
Publicat:

Castelul Corvinilor, Mănăstirea Prislop și Cetatea Devei sunt cele mai populare locuri din Hunedoara în ce privește numărul recenziilor publicate de vizitatorii lor.

Mănăstirea Prislop. Foto: Daniel Guță
Mănăstirea Prislop. Foto: Daniel Guță

Castelul Corvinilor (video) este cel mai popular loc din județul Hunedoara. A primit aproape 40.000 de recenzii pe Google, de la turiștii care l-au vizitat. Multe dintre ele au fost publicate de străinii care i-au trecut pragul.

Oamenii care au părăsit castelul medieval cu o impresie plăcută despre monument i-au lăudat, adesea înfățișarea, arhitectura și starea bună de conservare în care a rămas după aproape șase secole de existență, în care a trecut prin mai multe incendii și asedii.

„O atracție care merită văzută în România. Castelul este bine întreținut și, în același timp, spiritul trecutului este încă acolo”, a fost mesajul unui vizitator.

Nu toată lumea este mulțumită de Castelul Corvinilor. Numeroși turiști români s-au plâns de prețul biletelor de vizitare, în prezent de 40 de lei, pentru adulți.

În evaluarea făcută de alți călători a contat și efortul pe care l-au depus vizitându-l. Unii s-au plâns că au avut de urcat numeroase trepte pentru a ajunge în sălile de la etaj și în turnurile edificiului.

„Un castel foarte frumos. Trebuie să-l vedeți. Dar nu recomand orașul Hunedoara în sine. A fost surprinzător că un castel atât de frumos se află într-un oraș atât de părăsit”, a fost mesajul unui dintre oaspeții veniți din Spania, la Castelul Corvinilor.

Mănăstirea Prislop, aproape 20.000 de recenzii

Mănăstirea Prislop (video), înființată în secolul al XVI-lea, urmează Castelului Corvinilor într-un top al popularității locurilor din Hunedoara pe Google. Așezarea unde se află mormântul lui Arsenie Boca a strâns aproape 20.000 de recenzii on-line. Pelerinii încântați de Mănăstirea Prislop au remarcat liniștea și spiritualitatea acesteia.

„Este locul unde am fost și merg de fiecare dată cu plăcere. Este raiul pe pământ, un loc înconjurat de dealuri împădurite, de pace și sfințenie. Este un loc de unde nu poți pleca decât cu o inimă liniștită, un suflet calm și o speranță fără margini”, a scris una dintre vizitatoare.

Alții s-au plâns, însă, de transformările prin care a trecut în ultimii ani. „Mănăstirea Prislop, o mare afacere, nimic spiritual. Este multă lume, un autocar vine, altul pleacă, se trece ca pe pe bandă la mormântul sfântului Arsenie Boca. Mi se pare cam totul comercial față de ce era aici cu câțiva ani în urmă. Cândva a fost un loc pentru rugăciune și pioșenie”, este părerea unuia dintre vizitatori.

Unii pelerini nu s-au împăcat cu primirea pe care le-au făcut-o cei de la mănăstire. „Deși este un afiș destul de mare, zic eu, cu plata cu cardul, o stimabilă doamnă spune că nu suntem la mall să plătim cu cardul. Era foarte arțăgoasă pentru o lucrătoare din curtea unei mănăstiri”, s-a plâns o femeie, în recenzia de pe Google.

Unii vizitatori s-au simțit deranjați de faptul că mormântul lui Arsenie Boca este supravegheat de o firmă de pază. Alții au reclamat că nu au găsit suveniruri de calitate.

„Îi acord doar o stea mănăstirii, pentru că la magazinul din curte găsești cruci și medalioane Made în China. În loc să le confecționeze acolo, le este mai ușor să le cumpere din en-gros și să le revândă la mănăstire”, spune una dintre vizitatoare.

Sarmizegetusa romană, mai populară ca Sarmizegetusa Regia

Într-un top al numărului de recenzii primite pe Google de atracțiile turistice din Hunedoara, Cetatea Devei (video) se află pe locul al treilea, cu peste 10.000 de mesaje.

În ultimii ani, mulți dintre oaspeții monumentului medieval l-au găsit în șantier, astfel că numeroase recenzii primite de Cetatea Devei amintesc de disconfortul pe care îl creează lucrările de restaurare.

Colonia Ulpia Traiana Sarmizegetusa a primit aproape 8.000 de recenzii pe Google, de la turiștii care au vizitat situl fostului oraș roman.

Sarmizegetusa Regia, capitala dacilor, a beneficiat de mai multă popularizare decât fosta colonie înființată în vremea împăratului Traian, însă a strâns doar 6.500 de recenzii. Stațiunea Straja a strâns circa 7.000 de recenzii on-line, pe Google.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite