Juristul Primăriei Lupeni, reținut de procurori pentru luare de mită. A primit ilegal 7.000 de euro

0
Publicat:

Juristul Primăriei Lupeni din Hunedoara a fost reținut pentru 24 de ore, într-un dosar de corupție. Este acuzat de luare de mită, pentru că a cerut 7.000 de euro de la un om de afaceri, pentru a-i facilita concesionarea unui teren.

Primăria Lupeni. Foto: Primăria Lupeni
Primăria Lupeni. Foto: Primăria Lupeni

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) l-au pus sub învinuire, pentru luare de mită, pe Constantin Pavăl, juristul de la Primăria Lupeni, Hunedoara.

Potrivit anchetatorilor, în perioada octombrie - noiembrie 2022, Constantin Pavăl ar fi pretins de la un om de afaceri suma de 50.000 euro pentru a-l „ajuta” să concesioneze o suprafață de teren de 160 metri, aflată în proprietatea Primăriei municipiului Lupeni.

Juristul fusese desemnat printr-o dispoziție a primarului să facă parte din comisia de negociere directă, ce avea ca obiect concesionarea terenului respectiv.

„După mai multe negocieri, suma finală care i-ar fi fost remisă inculpatului Pavăl Constantin ar fi fost de 7.000 de euro, plătibilă într-o singură tranșă. De menționat este faptul că, după primirea banilor, ”problema” omului de afaceri ar fi fost rezolvată în doar o zi și jumătate, respectiv pe data de 3 noiembrie 2022”, a transmis Direcția Națională Anticorupție

Constantin Pavăl va fi prezentat Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, arată comunicatul DNA.

Primăria Lupeni, obișnuită cu anchetele DNA

Primăria Lupeni a mai fost implicată în trecut în anchete de corupție. Recent, Cornel Resmeriţă, fostul primar al municipiului Lupeni, a fost achitat în dosarul penal în care Direcţia Naţională Anticorupţie l-au trimis în judecată pentru infracţiuni de abuz în serviciu.

În dosarul instrumentat de Direcţia Naţională Anticoruţie, Cornel Resmeriţă a fost acuzat de DNA că împreună cu fostul şef al Compartimentului de Achiziţii de la Primăria Lupeni, Alin Condoiu, ar fi atribuit ilegal societăţii Termogaz Company, un contract în valoare de aproape 11 milioane de lei, finanţat cu fonduri ale Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Contractul semnat în 2011 avea ca obiect obiect actualizarea proiectului tehnic şi executarea lucrărilor de alimentare cu energie electrică a Staţiunii turistice Straja.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite