GPS-ul pentru munte a fost lansat astăzi la Deva, de Salvamont Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salvamont Hunedoara se pregăteşte de sezonul de iarnă, ce se anunţă încărcat în staţiunile din judeţ.
Salvamont Hunedoara se pregăteşte de sezonul de iarnă, ce se anunţă încărcat în staţiunile din judeţ.

Salvamontiştii din judeţul Hunedoara au prezentat astăzi aplicaţia gratuită Salvamont, prin care turiştii care ajung în staţiunile montane pot cere mai rapid ajutor şi pot primi informaţii despre locurile unde se află şi starea pârtiilor. Salvamontiştii au aniversat astăzi 45 de ani de la înfiinţarea serviciului.

Serviciul Public Judeţean Salvamont Hunedoara a aniversat astăzi 45 de ani de la înfiinţare. Cu această ocazie, Ovidiu Bodean, şeful Salvamont Hunedoara, a prezentat o aplicaţie pentru telefoanele mobile, capabilă să gestioneze traseul turiştilor şi identificarea rapidă a semnalelor SOS.

„Această aplicaţie, foarte utilă, este gratuită şi o pot descărca toţi cei care doresc de pe internet. Ea oferă atât date despre traseele montane, despre cabane, pârtii şi grosimea stratului de zăpadă, dacă pârtiile sunt pregătite, sau despre programul de funcţionare a transportului pe cablu. În prima fază trebuie descărcată aplicaţia pe telefonul mobil. Chiar dacă se pierde semnalul GPS, rămân înregistrate ultimele puncte, care sunt foarte importante şi ne dăm seama că turistul este pe un anumit traseu”, a declarat Ovidiu Bodean.

Totodată, cu aplicaţia Salvamont, turiştii care o folosesc pot fi localizaţi într-un timp scurt de echipele cărora le cer ajutor. Aplicaţia lansată de Salvamont a fost prezentată şi la congresul care a avut loc în acest an în Statele Unite ale Americii, la care au participat echipe specializate în salvare din întreaga lume.

Despre aplicaţia Salvamont
Salvamont este aplicaţia oficială a Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România, fiind realizată în parteneriat cu un operator de telefonie mobilă. Aplicaţia are un serviciu de localizare a poziţiei telefonului, activat la cererea utilizatorului. Ea localizează poziţia telefonului, folosind funcţia GPS sau triangulaţia antenelor de telefonie mobilă.

Poate notifica în timp real dispeceratul Salvamont despre traseul şi coordonatele celui de pe munte, altitudinea şi chiar şi nivelul bateriei telefonului. Când persoanele rătăcite pe munte apelează de urgenţă dispeceratul, poziţia lor poate fi uşor găsită datorită aplicaţiei. Echipele Salvamont pot localiza poziţia telefonului, coordonatele geografice şi nivelul bateriei.

Chiar dacă telefonul nu mai este în raza de acoperire a reţelei de telefonie folosite, traseul parcurs va fi memorat pe perioada monitorizării, iar la prima conexiune în reţea, dispeceratul Salvamont va putea vedea din nou coordonatele locaţiei utilizatorului. Turiştii care folosesc aplicaţia pot notifica în timp real dispeceratul Salvamont, cu ajutorul butonului SOS din aplicaţie, atunci când au nevoie de ajutor. Aplicaţia poate fi descărcată de pe Internet.


Vă recomandăm şi:

Un călugăr a ajuns în stare gravă la spital. Salvamontiştii din Retezat l-au ajutat

Un călugăr în vârstă de 75 de ani, retras la un schit din Masivul Retezat, a ajuns în stare gravă la spital, în urma unei hemoragii la picioare. Şase salvamontişti au venit în ajutorul bătrânului, pentru a-l putea coborî de la schit.

Trei tineri s-au rătăcit în Retezat, la peste 2.000 de metri. Au fost găsiţi de salvatori, după o noapte de căutări

Trei turişti care au urcat în Masivul Retezat s-au rătăcit după ce s-au abătut de la traseul pe care plecaseră. După mai multe ore de căutări, cei trei au fost găsiţi, însă unul dintre tineri a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Cadavrul Dalianei Rădoi, eleva dispărută în Retezat, a fost găsit în Lacul Gura Apei

Cadavrul elevei Daliana Rădoi a fost scos la suprafaţa Lacului Gura Apei din Retezat. Eleva fusese dată dispărută din 20 august, după ce a părăsit grupul cu care se afla într-o excursie în Parcul Naţional Retezat.

HunedoaraPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite