O femeie rătăcită la cules de afine a petrecut o noapte la mila naturii, în sălbăticia Masivului Retezat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmii montani şi salvamontiştii au căutat două zile la rând o hunedoreancă de 60 de ani, care a fost dată dispărută de soţul ei, după ce nu s-a mai întors de pe munte.

O femeie de 60 de ani s-a rătăcit pe munte, în timp ce se afla la cules de afine în zona lacului Zănoaga din Masivul Retezat. Soţul ei a anunţat autorităţile, după ce nu a mai dat de urma ei, deşi a căutat-o până târziu în noapte. În căutarea femeii au pornit jandarmii montani şi angajaţii Salvamont Hunedoara.

„Femeia a fost căutată în zona Izvoarele Baromirului – Cătunii Muncelului, unde se ştia că ar fi dispărut, însă în jurul orei 2.00 acţiunile de căutare au fost întrerupe din cauza vizibilităţii reduse. Căutările au fost reluate a doua zi dimineaţa, constituindu-se echipe de căutare formate din 4 jandarmi montani, patru salvamontişti, un pădurar şi trei persoane aparţinând familiei persoanei rătăcite. În jurul orei 18.40, femeia a fost găsită pe drumul forestier din zona Valea Balomir, la aproximativ opt kilometri de localitatea Uricani”, a informat Lucian Stoichiţoiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara.

Aceasta se afla în stare bună de sănătate şi nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.


Vă recomandăm şi:

Cadavrul Dalianei Rădoi, eleva dispărută în Retezat, a fost găsit în Lacul Gura Apei

Cadavrul elevei Daliana Rădoi a fost scos la suprafaţa Lacului Gura Apei din Retezat. Eleva fusese dată dispărută din 20 august, după ce a părăsit grupul cu care se afla într-o excursie în Parcul Naţional Retezat.

Lacurile glaciare: minunile albastre din Parcul Naţional Retezat

Peste 50 de lacuri glaciare împodobesc, ca nişte mărgele strălucitoare, Masivul Retezat. Sunt atracţiile principale ale Parcului Naţional Retezat care datorită lor a primit numele de "tărâmul fermecat cu ochi albaştri".

FOTO Blestemul dintre ruinele cetăţii lui Jules Verne, de la poalele Retezatului

Cetatea Colţ, din comuna hunedoreană Râu de Mori, care l-a inspirat pe Jules Verne în romanul „Castelul din Carpaţi“ a devenit un monument aproape interzis turiştilor. Cei care ajung la poalele ei găsesc cu greu drumul spre cetate şi trebuie să fie cu ochii în patru din cauza viperelor şi a zidurilor şubrede.

Ploile au făcut victime în Retezat: o turistă şi-a rupt picorul după ce a alunecat pe un traseu montan

Jandarmii montani şi salvamontiştii au intervenit în ajutorul unei femei care s-a prăbuşit pe un traseu turistic din Masivul Retezat. Femeia, de 47 de ani, şi-a fracturat piciorul în urma accidentului.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite