Focar de pestă porcină africană în Valea Jiului: au murit două animale infestate. Ce măsuri vor fi luate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ARHIVĂ.
FOTO: ARHIVĂ.

Doi porci au fost găsiţi morţi într-o gospodărie din Vulcan, iar în urma analizelor epidemiologice s-a stabilit că aveau pestă porcină africană.

Proprietarii unei gospodării din Vulcan au găsit, sâmbătă, 24 august, doi porci morţi dintr-un număr de trei porci pe care îi deţineau.

„Analizele preliminare efectuate, al căror rezultat a venit luni, au confirmat suspiciunea prezenţei virusului pestei porcine africane. Medicii veterinari au sacrificat cel de-al treilea porc şi au dezinfectat gospodăria. În urma anchetei epidemiologice efectuate nu au fost semnalate, până astăzi, alte cazuri de îmbolnăviri la animalele din zonă”, a informat, luni, Prefectura Hunedoara.

De luni, a fost instituită starea de alertă epidemiologică în Vulcan şi vor fi luate următoarele măsuri: Izolarea zonei unde a fost notificată suspiciunea, în Vulcan, prin instituirea unor filtre care vor urmări respectarea restricţiilor de mişcare a animalelor, persoanelor, mijloacelor de transport, în vederea prevenirii transmiterii viruslui PPA din zona afectată, începând cu data de 27 august 2019. Filtrele vor fi organizate pe principalele căi de comunicaţii; efectuarea catagrafiei exploataţiilor animalelor din Municipiul Vulcan începând cu strada Jiului, unde au fost impuse măsuri de restricţii. Cu această ocazie va fi efectuată inspecţia clinică a animalelor catagrafiate; identificarea zonei/locului unde vor fi neutralizate cadavrele; menţinerea obligatorie a interzicerii târgurilor de animale vii, expoziţiilor şi a aglomerărilor de animale.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Imagini spectaculoase la „piscina animalelor”, ascunsă în pădure. Un cerb uriaş se desfată în ochiul de apă

VIDEO Bucurie mare la piscina din pădure: turmele uriaşe de mistreţi, cerbii şi urşii împart un ochi de apă din munţi

Cruzime fără margini: nouă căţeluşi au fost legaţi în saci şi aruncaţi sub un pod. Apelul românului care le-a salvat viaţa

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite