VIDEO Imagini spectaculoase la „piscina animalelor”, ascunsă în pădure. Un cerb uriaş se desfată în ochiul de apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cerbul venit la scăldătoarea animalelor.
Cerbul venit la scăldătoarea animalelor.

„Scăldătoarea animalelor” ascunsă într-o pădure din Parcul Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina continuă să ofere surprize.

Imagini inedite au fost surprinse de camerele video de supraveghere montate de rangerii Parcului Naţional Grădiştea Muncelului – Cioclovina, într-o pădure din rezevaţie.

La scăldătoarea animalelor, un ochi de apă a cărui locaţie nu a fost dezvăluită, nu doar urşii, căprioarele şi turmele uriaşe de mistreţi au venit să facă baie.

Cele mai recente imagini publicate de reprezentanţii Parcului natural arată un cerb cu statură impozantă care dă târcoale „piscinei” şi testează adâncimea apei cu coarnele, iar apoi se tăvăleşte în băltoacă.

Parcul Natural Grădiştea Muncelului-Cioclovina se întinde pe 38.000 de hectare în Munţii Şureanu, cu subdiviziunile Munţii Orăştiei şi Munţii Sebeşului. Parcul se află pe teritoriul administrativ al comunelor Pui, Orăştioara de Sus şi Boşorod, iar cele câteva sate de pe raza lui sunt risipite pe munte, ori înşirate pe văile unor pârâuri.

cerbul
cerbul

Imagini: Parcul Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina / Facebook

Toate aşezările sunt înconjurate de pădurea care ocupă peste 70 % din suprafaţa rezevaţiei. Pe lângă numeroasele atracţii naturale, în zonă se află şi unele dintre cele mai importante aşezări antice de pe teritoriul României: cetăţile dacice aflate în Patrimoniul mondial UNESCO.

mistreti

Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Românii care trăiesc în „Palma lui Dumnezeu”. Aşa au numit Fundătura Ponorului, colţul de rai ascuns în munţi

VIDEO Bucurie mare la piscina din pădure: turmele uriaşe de mistreţi, cerbii şi urşii împart un ochi de apă din munţi

VIDEO Imagini amuzante cu urşii treziţi din hibernare în pădurile României. Cum se dezmorţeşte un animal masiv

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite