Fiica fotbalistului Michael Klein, mărturie emoționantă la comemorarea din Hunedoara. Dominique: „Tata este al tuturor“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dominique Klein, fiica fotbalistului Michael Klein, stabilită în Germania, a venit la comemorarea acestuia, în Hunedoara, eveniment la care au participat peste 200 de oameni.

Au trecut 30 de ani de la moartea fotbalistului Michael Klein (10 octombrie 1959 - 2 februarie 1993), din cauza unui infarct, la un antrenament în Germania, iar peste două sute de oameni au participat, în Hunedoara, la comemorarea sa.

Michael Klein comemorat de hunedoreni

Evenimentul a avut loc în fața statuii fotbalistului, ridicată în urmă cu cinci ani lângă Stadionul „Michael Klein” din Hunedoara. Dominique Klein, fiica acestuia, le-a vorbit localnicilor despre tatăl său.

Dominique Klein în fața statuii tatălui său. Foto: Daniel Guță
Dominique Klein în fața statuii tatălui său. Foto: Daniel Guță

„Acum 30 de ani a fost cea mai dureroasă zi a vieții mele, chiar dacă nu am putut să o conștientizez atunci. Pentru mine era tata și îl iubeam din suflet. Când s-a stins în acea zi de 2 februarie, a dat peste mine o oficialitate pe care nu am invitat-o în viața mea. Și pe undeva m-a și dat la o parte. Și-a însușit o suferință care nu o poate egala pe a mea, niciodată”, a spus Dominique Klein (video).

Tânăra a adus cu ea o cameră video, care a înregistrat câteva din momentele pe care cei doi le-au trăit împreună, în copilăria ei.

Michael Klein. Sursa: Wikipedia
Michael Klein. Sursa: Wikipedia

„Mă bucur să fiu fiica lui, a acestui om care aici nu mai este decât o amintire, o amintire frumoasă, pe care mă bucur că o prețuiți. Tata e nu doar al meu, ci este și al vostru, al Hunedoarei, deși, sincer, mi-aș dori să nu trebuiască să îl împart cu nimeni”, a spus Dominique Klein.

Fotbalistul Michael Klein, simbol al echipei Corvinul Hunedoara

Michael Klein s-a născut la 10 octombrie 1959, în Amnaş (judeţul Sibiu). A fost un fotbalist român de etnie germană care a jucat la echipele de club Corvinul Hunedoara, Dinamo Bucureşti şi KFC Uerdingen 05.

Michael Klein a jucat peste 300 de meciuri pentru FC Corvinul Hunedoara, în anii 1970 şi 1980, şi a fost un jucător reprezentativ pentru echipa naţională.

Fotbalistul Michael Klein este considerat un simbol al municipiului, chiar dacă s-a stins din viaţă la vârsta de 33 de ani, departe de Hunedoara, în Germania. Fotbalistul a decedat în 2 februarie 1993, în timpul unui antrenament al echipei la care juca la acea vreme, Bayer Uerdingen, din cauza unui atac de cord.

În fiecare an, localnicii din Huendoara participă la comemorarea sa, iar stadionul municipal al echipei Corvinul Hunedoara îi poartă numele.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite