Stadion nou în Hunedoara, construit în locul arenei „Michael Klein”. Cum va arăta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arena din Hunedoara va fi demolată. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL
Arena din Hunedoara va fi demolată. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Construcţia unui stadion în Hunedoara a fost anunţată de autorităţi din 2015, însă abia vineri a fost semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate.

Compania Naţională de Investiţii a semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate necesar construirii unui nou stadion la Hunedoara.

Centenarul fotbalului hunedorean. Mii de oameni la meciul omagial dintre Corvinul şi echipa României VIDEO

Explicaţii pentru starea noului teren al stadionului din Deva: „Ar putea fi necesară refacerea integrală”

Fotbalul din România anilor ´50, prin ochii dizidenţilor. Cât de detestate erau echipele Armatei şi Miliţiei

„Societatea desemnată are la dispoziţie 3 luni pentru a realiza studiul şi întreaga documentaţie aferentă (studiu hidro-geologic, studiu privind realizarea unor sisteme alternative de energie, studiu de circulaţie etc...)”, informează Primăria Hunedoara.

Planurile municipalităţii vizează construcţia unei arene cu aproximativ 9.000 de locuri pe scaune, spaţii de cazare pentru sportivi, restaurant, parcări subterane şi supraterane, sală de fitness multifuncţională şi nocturnă.

„Un alt obiectiv important este ca, odată cu ridicarea unui nou stadion, vechiul teren de zgură din actuala bază sportivă să fie modernizat şi dotat cu o pistă de atletism. De asemenea se doreşte şi reabilitarea şi modernizarea vechiului teren de tineret, aflat în aceeaşi bază sportivă”, au precizat repreentanţii Primăriei Hunedoara.

Stadionul „Michael Klein”, fost Corvinul, din Hunedoara a fost construit la sfârşitul anilor ´50 şi a fost inaugurat în 2 mai 1960, la meciul dintre Corvinul Hunedoara şi CFR Arad, s-a încheiat cu victoria gazdelor, cu scorul de 1 – 0.

În vara anului 1962, pe Stadionul Corvinul, circa 30.000 de oameni – potrivit ziarelor vremii - au asistat la discursul lui Nikita Hruşciov, fostul lider al Uniunii Sovietice din anii Războiului Rece, aflat în vizită la Hunedoara. Tot aici, mii de oameni au asistat în 1982 la meciul de fotbal România – Cipru, din preliminariile Campionatului European din 1984.

Însă pentru mulţi dintre localnici, stadionul Hunedoarei a fost locul celor mai frumoase amintiri, din vremea când Corvinul se duela cu rivalele sale din capitală. În urmă cu patru decenii, din echipa creată şi condusă de Mircea Lucescu, care a promovat în Divizia A în 1980, făceau parte Klein, Gabor, Andone, Nunweiller, Lucescu, Văetuş, Petcu, Dumitrache, Rednic şi alţi fotbalişti care urmau să confirme la naţionala României şi la echipe ca Steaua şi Dinamo.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Corvinul Hunedoara a fost readus acasă. Echipa de fotbal va putea folosi numele vechiului club

Centenarul fotbalului hunedorean. Mii de oameni la meciul omagial dintre Corvinul şi echipa României VIDEO

Povestea savuroasă din istoria Corvinulului: de ce hunedorenii jucau în echipamentul naţionalei Honduras

Templul fotbalului din Hunedoara. Cum a început, în anii '50, povestea stadionului Corvinul FOTO VIDEO

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite