Povestea savuroasă din istoria Corvinulului: de ce hunedorenii jucau în echipamentul naţionalei Honduras

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FC Corvinul - Steaua în 1982. Foto: Aurel Herlea.
FC Corvinul - Steaua în 1982. Foto: Aurel Herlea.

Corvinul Hunedoara a fost una dintre cele mai iubite echipe de fotbal din vestul ţării. O întâmplare neobişnuită din istoria sa l-a avut în prim-plan pe Mircea Lucescu.

Fotbalul hunedorean împlineşte un secol de la înfiinţare, iar cea mai reprezentativă echipă din istoria oraşului a fost Corvinul.

Centenarul echipei Corvinul Hunedoara: cum va fi celebrat fotbalul hunedorean

Templul fotbalului din Hunedoara. Cum a început, în anii '50, povestea stadionului Corvinul FOTO VIDEO

Cum arată stadionul unde Michael Klein a făcut istorie. Au trecut 28 de ani de la moartea fotbalistului VIDEO

În anii ´80, Corvinul Hunedoara şi-a trăit epoca de glorie. Tot de atunci datează câteva întâmplări savuroase legate de clubul hunedorean. Una dintre ele l-a avut în prim-plan pe Mircea Lucescu, în ultimul său sezon în care a antrenat Corvinul, înainte de a prelua echipa naţională de fotbal a României.

La începutul anului 1982, selecţionata României şi cea a Hondurasului au disputat un meci amical pe stadionul din Tegucigalpa, în faţa a 25.000 de spectatori. Pentru naţionala României au jucat Duckadam, Rednic, Andone, Zare, Klein, Petcu, Boloni, Iordănescu, Gabor, Turcu şi Gângu. La final, jucătorii au făcut schimb de tricouri.


Corvinul Hunedoara, în 1982, cu tricourile Honduras. Foto: Aurel Herlea

„Conform tradiţiei, jucătorii au făcut schimb de tricouri între ei. Ai noştri le-au cedat pe cele tricolore, în roşu, galben şi albastru în locul cărora au primit unele în dungi alb şi azur. Cum în echipa României erau mulţi jucători de la Corvinul, iar tricourile erau inscripţionate cu litera H, le-am sugerat celorlalţi să le cedeze celor de la Hunedoara pentru a le folosi în campionat. Cu toţii au fost de acord iar Klein şi Ando le-au strâns şi dus la Hunedoara. Nu erau dintr-un material extraordinar însă ca şi calitate erau cu mult peste ce aveam noi în ţară”, relata Mircea Lucescu, într-un articol publicat în cotidianul Prosport, în urmă cu mai mulţi ani, de Sami Tamaş.

Tricourile naţionalei Honduras, în nuanţe apropiate celor ale echipei Corvinul, au fost purtate de jucătorii hunedoreni la meciurile din campionat. Erau deosebite şi le-au adus noroc. În martie 1982, Corvinul Hunedoara a învins cu 1 – 0 Steaua Bucureşti, într-un meci disputat pe teren propriu.

corvinul hunedoara in 1982 foto aurel herlea


Corvinul Hunedoara, în 1982, cu tricourile Honduras. Foto: Aurel Herlea

Sâmbătă, de la ora 18, pe Stadionul „Michael Klein”, va avea loc un meci omagial disputat de „generaţia de aur” a Naţionalei României şi „generaţia de aur” a Corvinului, organizat cu ocazia centenarului fotbalului hunedorean.

corvinul hunedoara in 1982 foto aurel herlea

Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO O vedetă din fotbal a cumpărat restaurantul unde au cinat şeful URSS şi Ceauşescu: „Am investit un milion de euro. Nu este o afacere”

Mircea Lucescu, în Hunedoara: „M-au năpădit amintirile cu acea echipă teribilă, Corvinul, şi sper să o văd renăscând”

Gelu Simoc a murit. Povestea de viaţă a fostului preşedinte al FC Corvinul, în anii de glorie ai fotbalului hunedorean

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite