Controversele centrului pietonal din Hunedoara continuă. Investiţia a rămas blocată deşi s-a dat ordinul de execuţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul centrului pietonal din Hunedoara va fi din nou supus dezbaterii publice, deşi în urmă cu două săptămâni a fost dat ordinul de începere al lucrărilor. Primarul Dan Bobouţanu susţine că fostul primar al Hunedoarei a dat ilegal dispoziţia.

Controversele Centrului pietonal din Hunedoara continuă. În ultimele zile de mandat, fostul primar al Hunedoarei, Viorel Arion, a anunţat semnarea ordinului de începere a lucrărilor de transformare a zonei Bulevardului Corvin într-una pietonală.

Documentul a fost semnat în 21 iunie 2016, însă până în prezent lucrările nu au demarat. O explicaţie pentru acest fapt a oferit-o noul primar, Dan Bobouţanu, care a precizat că sunt şanse mari ca proiectul să continue, dar ca Bulevardul Corvin să nu fie închis traficului rutier, decât parţial, la finalizarea lucrărilor de modernizare.

„Amplasamentul nu a fost predat constructorului. Ca să poată fi predat el trebuia să aibă şi avizul Poliţiei Rutiere, pentru că urmează să fie închisă o stradă. Asfaltările din cele două cartiere vor fi realizate, carosabilul din această zonă va fi modernizat, trotuarele vor fi reabilitate. O posibiliate este să şi circulăm şi să fie şi centru pietonal, astfel ca baza infrastructurii să fie pentru maşini de maximum 3,5 tone. Deci să se poată circula pe Bulevardul Corvin, de luni până vineri, iar în weekend să fie pietonal. Altfel, vom „omorî” comercianţii din zonă, pentru că nu le lăsăm posibilitatea să se aprovizioneze. Trebuie ca maşinile să poată circula pe acea arteră rutieră. Maşinile trebuie să circule pe acolo. Voi introduce din nou proiectul Planului Urbanistic Zonal, în Consiliul Local şi le vom spune consilierului dacă va rămâne doar pietonal sau se va putea circula pe Bulevardul Corvin”, a declarat Dan Bobouţanu.

Bulevardul Corvin, loc de promenadă
Proiectul iniţial al centrului pietonal din Hunedoara prevedea eliminarea circulaţiei auto de pe Bulevardul Corvin, pe tronsonul Parcul Copiilor – Casa de Cultură. Iniţiatorii săi susţineau că astfel centrul civic al municipiului va fi modernizat, iar turiştii vor avea un motiv în plus să viziteze Hunedoara.
Potrivit memoriului de prezentare realizat de arhitecţi, în ultimii 25 de ani, Bulevardul Corvin s-a dezvoltat ca o arteră comercială, la parterul imobilelor de locuinţe colective fiind realizate spaţii de deservire şi spaţii comerciale, în mare parte cu extinderi ale acestora faţă de aliniamentul iniţial. Acest fapt a dus la suprasolicitarea bulevardului Corvin în porţiunea cuprinsă între strada George Enescu şi Bulevardul Dacia, datorită autoturismelor parcate şi în mod egal datorită necesităţii de a aproviziona zona comercială. „Spaţiul public actual nu este folosit ca spaţiu public, ci ca spaţii reziduale ale trotuarelor de-a lungul zonelor carosabile. În plus, spaţiul nu este folosit la potenţialul său nici din punct de vedere al comerţului. Strada nu dispune de elemente de mobilier urban adecvate. Spaţiul verde existent, deşi dezvoltat ca vegetaţie, este sufocat de prezenţa maşinilor, fiind înconjurat de un rând de parcare de maşini şi neavând nici o relaţie la nivel pietonal cu zonele adiacente. Principalele disfuncţionalităţi ale zonei, sunt suprafaţa asfaltată şi betonată excesivă, folosită pentru circulaţia şi parcarea autovehiculelor, parcările auto ocupă agresiv - fizic şi vizual - întreaga zonă a bulevardului Corvin, spaţiul verde fiind sufocat şi blocat de prezenţa maşinilor”, se arată în memoriul de prezentare al proiectului.


Vă recomandăm şi:

Nicuşor Ştefan, managerul Spitalului din Hunedoara, a demisionat din funcţie. Alţi doi directori din spital l-au urmat

Conducerea Spitalului municipal din Hunedoara a demisionat, marţi. Nicuşor Eduard Ştefan, managerul instituţiei, a declarat că a luat decizia în urma unei discuţii cu primarul Hunedoarei. De asemenea, au demisionat şi directorul medical dr. Carolina Radu, precum şi directorul de îngrijiri Claudia Şuteu.

Planuri de investiţii în Hunedoara: o grădină botanică şi un heliport la spital

Bugetul local al municipiului Hunedoara a fost aprobat în şedinţa de luni, 1 februarie, a Consiliului Local Hunedoara. În buget sunt prevăzute finanţări de circa 70 de milioane de lei pentru investiţiile care vor fi derulate în acest an în municipiu.

VIDEO Fântâna de 2,5 milioane de euro din Deva a devenit loc de scăldat. Şi în arteziana din Hunedoara se înoată

Cele mai populare fântâni arteziene din Deva şi Hunedoara au devenit locuri de scăldat pentru copii, chiar dacă se află în centrele municipiilor.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite