VIDEO Ce soartă va avea clădirea fantomă din Parcul Corvin. Construcţia ilegală trebuia demolată în 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea fantomă din Parcul Corvin. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Clădirea fantomă din Parcul Corvin. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Firma care a construit clădirea cu două etaje din Parcul Corvin al municipiului Hunedoara nu a mai demolat-o, în ciuda unei decizii definitive a instanţei, prin care această era obligată să treacă desfiinţeze construcţia. Primăria Hunedoara a cerut la Judecătoria Hunedoara să poată demola prin mijloace proprii clădirea fantomă, iar ulterior societatea Proiect Design să suporte cheltuielile.

Judecătoria Hunedoara va decide soarta clădirii fantomă din Parcul Corvin. Ruina din mijlocul parcului aflat în prezent în reabilitare trebuia demolată pe cheltuiala societăţii Proiect Design SRL, cea care a construit-o, dar firma privată nu s-a conformat unei sentinţe pronunţate anul trecut de Tribunalul Hunedoara, rămasă definitivă. Primăria Hunedoara a chemat din nou în judecată firma Proiect Design şi a solicitat instanţei să i se permită să desfiinţeze construcţia părăsită din Parcul Corvin.

„Având în vedere faptul că debitoarea SC Proiect Design SRL nu s-a conformat dispozitivului hotărârii judecătoreşti, în sensul de a desfiinţa construcţia realizată în municipiul Hunedoara – Parcul Corvin, în termenul prevăzut de lege, executorul judecătoresc a înaintat adresa înregistrată la instituţia noastră, prin care ne informează despre starea de fapt existentă în ce priveşte punerea în executare a hotărârii judecătoreşti ce face obiectul cererii noastre şi ne reaminteşte că în cazul în care debitorul, în termen de zece zile de la primirea încheierii de încuviinţare a executării silite nu ţi-a îndeplinit obligaţia, creditorul poate fi autorizat să o îndeplinească el însuşi sau alte persoane, pe cheltuiala debitorului. Solicităm autorizarea Municipiului Hunedoara de a desfiinţa prin reprezentanţii legali sau prin alte persoane construcţia edificată de pârâtă, situată în Parcul Corvin”, a informat primăria, în cererea de chemare în judecată.

Cauza a fost amânată pentru data de 4 iulie, când Judecătoria Hunedoara se va pronunţa asupra dosarului.

Contractul de asociere, reziliat după 10 ani
Anul trecut, disputa dintre administraţia locală din Hunedoara şi SC Proiect Design SRL, firma cu care Consiliul Local Hunedoara s-a asociat pentru exploatarea Parcului Corvin, în 2005, a fost tranşată în instanţă, în favoarea primăriei. Primăria Hunedoara a denunţat, în instanţă, contractul semnat în 2005, şi a solicitat demolarea clădirii părăsite care ocupă o suprafaţă considerabilă din cel mai vechi parc al Hunedoarei.

VIDEO. Parcul Corvin, Hunedoara

VIDEO Parcul Corvin, clădirea fantomă

VIDEO Parcul Corvin

„Prin contractul de asociere s-a dorit exploatarea terenului în suprafaţă de 33.000 de metri pătraţi, reclamantul punând la dispoziţie acest teren, iar pârâta urma să realizeze pe acesta un complex de alimentaţie publică şisă amenajeze locuri de odihnă şi de recreare. Cu toate că primăria a pus la dispoziţia pârâtei amplasamentul, liber de sarcini, aceasta nu a înţeles să îşi respecte obligaţiile contractuale, abandonând la scurt timp lucările începute. Potrivit reclamantei, construcţia prezintă un pericol real pentru locuitorii municipiului Hunedoara, fiind de natură să creeze disconfort. Firma, cu toate că s-a obligat să amenajeze accese pietonale, zone verzi, terenuri de sport, inclusiv telesanie, zone de odihnă, să extindă şi să diversifice mobilierul urban, să monteze bănci, pergole, un chioşc pentru fanfară, mese de şah şi de tenis, să construiască locuri de joacă pentru copii, acestea nu au fost niciodată realizate. O obligaţie a pârâtei se referă la achitarea la bugetul local a 10 la sută din beneficiile realizate, dar nu mai puţin de 8.000 de euro pe an, de la data începerii activităţii comerciale”, se arăta în dosarul finalizat anul trecut, cu decizia de desfiinţare a clădirii fantomă şi de reziliere a contractului de asociere semnat în vremea primarului Nicolae Schiau.

În prezent, Parcul Corvin se află în şantier. Administraţia locală a obţinut dreptul de a se implica în modernizarea acestuia, după ce a fost reziliat contractul păgubos prin care doar firma privată putea face amenajări. Se lucrează la amenajarea aleilor, sunt refăcute treptele şi vor fi construite locuri de joacă. Clădirea fantomă din mijlocul parcului a rămas ocolită de constructori.


Vă recomandăm şi:

Probleme la Zoo Hunedoara: grădina a fost închisă din cauza mizeriei, iar administratorii au fost amendaţi drastic

Administratorii Grădinii Zoologice din Hunedoara au fost amendaţi cu aproape 50.000 de lei de Direcţia Sanitar Veterinară. Zoo Hunedoara a fost închisă publicului, până la remedierea deficienţelor, în termen de o lună.

Mesajul trist al fetei care a câştigat „Dansez pentru tine“, după ce a părăsit România: „Sunt dezamăgită de ţara mea“

Ella Dumitru, tânăra din Hunedoara care a câştigat în urmă cu cinci ani marele premiu la "Dansez pentru tine", susţine că România a devenit doar locul familiei sale, în care îşi doreşte să îşi petreacă unele vacanţe. Fata care a uimit România are o poveste de viaţă dramatică.

FOTO Măcelul pădurii din Parcul Dendrologic Simeria. Sute de copaci sunt tăiaţi în rezervaţia naturală protejată

Sute de copaci au fost marcaţi pentru a fi tăiaţi din Parcul Dendrologic Simeria, una dintre cele mai importante rezervaţii naturale din România. Defrişările masive, începute recent, i-au revoltat pe localnici.


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite