Coşmarul de la Urgenţele Spitalului din Hunedoara. Ce reclamă pacienţii care aşteaptă ore întregi pentru a fi trataţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului municipal Hunedoara, una dintre cele mai solicitate din ţară a devenit ţinta nemulţumirilor. Numeroşi pacienţi au reclamat că sunt nevoiţi să aştepte zeci de minute, chiar ore pentru a fi trataţi de medic. Conducerea spitalului afirmă că problemele sunt cauzate de fluxul prea mare de pacienţi, mulţi veniţi din afara municipiului.

Unitatea de Primiri a Urgenţelor, una dintre cele mai solicitate ale Spitalului municipal Hunedoara Aproape 20.000 de oameni ajung anual la UPU Hunedoara, însă cei care trec însă pragul urgenţelor nu au prea multe motive de satisfacţie.

Mulţi dintre pacienţi au reclamat faptul că, deşi s-au confruntat cu probleme medicale grave, au fost nevoiţi să aştepte zeci de minute şi chiar ore pentru a fi trataţi.

„Acum 10 zile am avut o problemă foarte mare m-am tăiat într-un geam. Am aşteptat o oră şi ceva în anteameră”, reclamă Zehra, pe pagina de Facebook, sperând ca autorităţile din Hunedoara să îi răspundă sesizării.

„Am stat şi eu două ore la uşă cu o criză de rinichi. Am vrut sa merg acasă şi să sun la Salvare, poate intram mai repede, dar a trecut”, scrie Ioana.

„Acum vreo două luni, într-o noapte am ajuns cu Salvarea la urgenţă, m-au băgat pe perfuzii, de la care urinezi mult, însă credeţi-mă, iţi vine mai bine să faci pe tine, decât în baia ce era în Urgenţă! Plină de sânge! Baltă de apă cu sânge, plosca aruncată într-o găleată cu apă şi sânge, ca într-un film de groază”, scrie Iulia.

„Eu am stat trei ore la uşă cu mama bolnavă care era întinsă pe una dintre cele trei bănci de lemn. Să stai trei ore este ca şi cum ai aştepta trenul în port. Se vorbeşte pe un ton răstit şi te tratează cu indiferenţă si foarte mult calm. Un singur medic de serviciu”, scrie Luminiţa.

Pacienţi mulţi, un singur medic

Un singur medic de gardă răspunde de soarta pacienţilor aduşi la Unitatea de Primiri a Urgenţelor din Hunedoara.

Fluxul mare de pacienţi este principala cauză a problemelor cu care se confruntă Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului municipal Hunedoara, a precizat managerul demisionar Nicuşor Ştefan. „Noi avem cinci medici de urgenţă şi se prezintă la UPU Hunedoara peste 3.000 de pacienţi, lunar. Închipuiţi-vă că înănuntru este un caz de accident vascular sau de circulaţie, ori un infarct miocardic şi deja afară coada se poate mări substanţial, pentru că pacientul cu astfel de probleme nu poate fi părăsit nicio secundă. Există un singur medic de gardă. De asemenea, la UPU Hunedoara vin foarte mulţi oameni. 49 la sută dintre pacienţii trataţi în acest spital nu locuiesc în municipiul Hunedoara şi în localităţile aparţinătoare”, spune Nicuşor Eduard Ştefan, managerul demisionar al Spitalului municipal Hunedoara.

De mai mulţi ani, spitalul din Hunedoara se confruntă cu o lipsă de cadre medicale, atât de medici, cât şi de asistente şi infirmiere, care sunt cu greu atrase să profeseze în Hunedoara. Este o situaţie generalizată în sistemul medical românesc, spun reprezentanţii unităţii medicale.

„Spitalul din Hunedoara este, la capitolul performanţe, în topul spitalelor din ţară”, afirmă Nicuşor Eduard Ştefan.

Spitalul municipal din Hunedoara a beneficiat totuşi în ultimii doi ani de investiţii importante. Au intrat în reparaţii capitale secţiile de ATI şi Chirurgie, cu ajutorul fondurilor de la Ministerul Sănătăţii, iar 12 cabinete medicale din Policlinică au fost reabilitate şi dotate cu echipamente medicale, printr-un proiect de peste un milion de euro, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013. În curtea spitalului a fost înfiinţat recent un heliport, prin fonduri de la bugetul local, iar clădirea policlinicii a fost anvelopată termic.


Vă recomandăm şi:

Cazul şocant al copilei înecată într-un canal şi salvată miraculos: fata de cinci ani şi-a revenit, dar tatăl ei va fi anchetat

Fetiţa de cinci ani adusă în comă la spitalul din Timişoara, după ce ieri s-a prăbuşit într-un canal de drenaj din Haţeg se simte mai bine. Tatăl fete, care în cursul zilei de luni se aflat în stare de ebrietate şi nu a putut fi audiat, a fost chemat marţi dimineaţă la sediul Poliţiei din Haţeg pentru a da lămuri. Va fi anchetat pentru vătămare corporală din culpă.

Planuri de investiţii în Hunedoara: o grădină botanică şi un heliport la spital

Bugetul local al municipiului Hunedoara a fost aprobat în şedinţa de luni, 1 februarie, a Consiliului Local Hunedoara. În buget sunt prevăzute finanţări de circa 70 de milioane de lei pentru investiţiile care vor fi derulate în acest an în municipiu.

Tragedia înfiorătoare a unei femei din Hunedoara: a murit în chinuri după ce a fost snopită în bătaie de propriul fiu

Ioan Crăciunean a fost reţinut de procurori  după ce şi-a ucis în bătaie mama. Femeia a decedat în spital, după două săptămâni de chinuri, ca urmare a traumatismelor suferite.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite