Apariție ciudată pe Autostrada Lugoj-Deva. Lebădă salvată de polițiști din calea mașinilor VIDEO

0
Publicat:

Polițiștii au intervenit în ajutorul unei lebede care a aterizat pe Autostrada Lugoj - Deva, în nodul rutier Șoimuș din Hunedoara. Pasărea sălbatică a fost salvată.

Lebădă salvată de pe Autostradă. Foto: Daniel Guță / IPJ Hunedoara
Lebădă salvată de pe Autostradă. Foto: Daniel Guță / IPJ Hunedoara

Un șofer care circula pe Autostrada Lugoj - Deva a sunat joi, 28 martie 2024, la 112, când a observat o lebădă care aterizase pe autostradă, în apropierea nodului rutier Șoimuș din Hunedoara.

Cel mai probabil, pasărea sălbatică rătăcită provenea de pe râul Mureș, care curge în vecinătatea autostrăzii.

Lebădă salvată pe autostradă

„Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Hunedoara s-au deplasat la fața locului și au găsit lebăda care, după examinarea medicală de specialitate nu prezenta leziuni, motiv pentru care a fost ridicată din zona carosabilului și eliberată în mediul natural din zona râului Mureș”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Peste 70 de kilometri din Autostrada A1, construiți în perioada 2013 – 2019 în județul Hunedoara, urmează Valea Mureșului din Hunedoara, la poalele munților Metaliferi, Orăștiei și Poiana Ruscă, un traseu cu o faună bogată, mai ales în zona Șoimuș, unde râul Mureș formează un lac de acumulare stăvilit de barajul de la Termocentrala Mintia (video).

Aici albia râului Mureș este lărgită aici, apa atinge adâncimi mai ridicate, iar numeroase specii de păsări și-au găsit locuri ideale de cuibărit în stufărișul râului, aproape de autostradă și de drumurile naționale DN 76 Deva – Brad și DN 7 Deva – Arad.

Tot aici se află Dealul Liliecilor din Hunedoara, un sector de autorstradă de circa doi kilometri, în apropiere de nodul rutier Şoimuş, pe malul râului Mureș.

Tronsonul de autostradă spectaculos a fost construit în perioada 2017 – 2019 și a dus la excavarea masivă a unui deal, pentru a face loc noii căi rutiere. Sute de muncitori şi utilaje au fost mobilizaţi pe şantier, la excavarea versantului, pe unul dintre cele mai spectaculoase sectoare de autostradă construite în România.

Lucrările la autostradă, pe Dealul Liliecilor din Hunedoara (video), au fost întârziate deoarece autoritățile au fost sesizate de existența unei grote care adăpostea lilieci.

Construcția autostrăzii a întârziat mai mult de un an, timp în care cei câțiva lilieci au fost monitorizați și, în cele din urmă, mutați din grota aflată pe traseul autostrăzii.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite