Alexandrina Coşăreanu a ajuns în instanţă. Partenera fostului viceprimar e acuzată de înşelăciune în tranzacţile ilegale cu păşunile Hunedoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandrina Coşăreanu a contestat măsurile asiguratorii, la Tribunalul Hunedoara, FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Alexandrina Coşăreanu a contestat măsurile asiguratorii, la Tribunalul Hunedoara, FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Alexandrina Coşăreanu, fosta soţie a lui Dan Robert, viceprimar al Hunedoarei în perioada 2008 – 2012, a contestat măsura asiguratorie dispusă de procurori în cazul ei, în dosarul arendelor ilegale a păşunilor Hunedoarei.

Alexandrina Coşăreanu, fosta soţie a fostului viceprimar al Hunedoarei, Dan Robert, a contestat măsura asiguratorie dispusă de procurori. Miercuri, „instanţa a amânat soluţionarea cauzei, având în vedere cererea formulată de petenta Coşăreanu Alexandrina Petronela, privind acordarea unui termen de judecată în vederea angajării unui avocat”, a informat Tribunalul Hunedoara.

Alexandrina Coşăreanu este acuzată de înşelăciune, complicitate la abuz în serviciu şi la conflict de interese şi falsuri făcute pentru a obţine fonduri şi subvenţii pentru peste 100 de hectare luate în arendă ilegal de la Primăria Hunedoara, susţin procurorii.

Fostul viceprimar Robert Dan şi alţi doi foşti funcţionari publici din Primăria Hunedoara sunt anchetaţi în acest dosar pentru infracţiuni de abuz în serviciu.

„În perioada 2010 - 2012, inculpata Coşăreanu Alexandrina-Petronela a întocmit în fals opt contracte de arendă prin contrafacerea semnăturilor unor persoane, pe care ulterior le-a depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul Judeţean Hunedoara, în vederea obţinerii de subvenţii pentru perioada menţionată. Valoarea fondurilor astfel obţinute se ridică la suma de 1.875.246,74 lei, din care 558.076,94 lei reprezintă fonduri europene (FEGA), 1.078.564,74 lei reprezintă fonduri europene (FEADR), iar 238.605,06 lei reprezintă fonduri din bugetul naţional.

robert dan

În acelaşi sens, în cursul anului 2010, în baza unui contract de arendare, inculpata Coşăreanu Alexandrina Petronela a solicitat acordarea schemei de ajutor şi pentru o parcelă în suprafaţă de 118,50 hectare de păşune, proprietatea municipiului Hunedoara. Documentul respectiv a fost încheiat fără a exista o Hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Hunedoara şi fără a se organiza o licitaţie publică în vederea atribuirii suprafeţei respective în favoarea inculpatei Coşăreanu Alexandrina Petronela”, sunt cele mai grave dintre acuzaţiile aduse de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, potrivit comunicatului instituţiei.


În 15 decembrie 2014, fostul viceprimar al Hunedoarei, Dan Robert, a primit sentinţa definitivă, de trei ani de închisoare, în dosarul în care a fost anchetat pentru infracţiuni de corupţie, cu un prejudiciu de 108.000 de lei produs Primăriei Hunedoara. În 2012, Dan Robert fusese trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind acuzat că, în perioada în care s-a aflat în conducerea Primăriei Hunedoara a încheiat ilegal în numele primăriei mai multe contracte cu societăţile comerciale administrate de soţia sa.

"În perioada august 2008 - iunie 2011, Dan Robert s-a folosit de funcţia de viceprimar şi a dipus efectuarea de plăţi către S.C Motel Boş şi S.C Edar Comdivers, societăţi deţinute de soţia şi soacra acestuia. Ca urmare a efectuării, în mod nelegal, de plăţi către cele două firme a fost cauzată o pagubă de 108, 351 lei bugetului primăriei”, se arată în rechizitoriul DNA, finalizat în 2012. Pentru a recupera paguba, procurorii au dispus sechestru asigurator pe un imobil aparţinând lui Dan Robert.

Fostul viceprimar al Hunedoarei a mai fost condamnat pentru infracţiuni similare de corupţie, în două dosare. Într-unul dintre ele a primit trei ani de închisoare, iar în a doilea a primit cinci ani de închisoare. Robert Dan se află în închisoare din luna septembrie a anului 2013.


Vă recomandăm şi:

Fostul viceprimar Robert Dan este anchetat de DNA: jumătate de milion de euro "sifonaţi" prin arendarea ilegală a păşunilor Hunedoarei

Alexandrina Coşăreanu, fosta soţie a fostului viceprimar al Hunedoarei, Robert Dan, este acuzată de înşelăciune şi fraude făcute pentru a obţine fonduri UE, pentru peste 100 de hectare luate în arendă ilegal de la Primăria Hunedoara. Fostul viceprimar Robert Dan şi alţi doi foşti funcţionari publici din Primăria Hunedoara sunt anchetaţi în acest dosar pentru infracţiuni de abuz în serviciu.

Mărturia din închisoare a lui Dan Robert. Fostul viceprimar al Hunedoarei şi-a spus povestea care i-a adus condamnarea

Fostul viceprimar al municipiului Hunedoara, Robert Dan, condamnat la trei ani de închisoare pentru abuz în serviciu, a dat un interviu din închisoare, în care a povestit împrejurările în care a fost condamnat şi viaţa în detenţie.

Ovidiu Hada s-a destăinuit din închisoare. Declaraţiile fostului primar al Hunedoarei, condamnat la cinci ani

Ovidiu Hada, fostul primar al Hunedoarei condamnat pentru infracţiuni de abuz în serviciu şi închis în Penitenciarul Bârcea Mare, şi-a făcut apariţia în spaţiul public, într-un interfviu difuzat în cadrul emisiunii „Condamnaţii”, de la postul B1 TV. Ovidiu Hada a relatat despre viaţa pe care o duce în închisoare şi despre ce aşteptări are de la justiţia din România.

Ovidiu Hada a fost condamnat din nou. Încă cinci ani de închisoare pentru fostul primar al municipiului Hunedoara

Ovidiu Hada a fost condamnat. Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat astăzi sentinţa în cel de-al doilea dosar penal în care Ovidiu Hada, fostul primar al Hunedoarei, a fost acuzat de infracţiuni de abuz în serviciu şi conflict de interese.

Ovidiu Hada a intrat în greva foamei în închisoare. Fostul primar al Hunedoarei a refuzat hrana în ultimele trei zile

Ovidiu Hada, fostul primar al municipiului Hunedoara, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, se află de trei zile în greva foamei, în Penitenciarul Bârcea Mare (Hunedoara).

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite