Mircea Moloţ şi Tiberiu Balint au venit în faţa instanţei. Fostul şef al CJ Hunedoara şi vicepreşedintele suspendat au cerut eliminarea sechestrului pus de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Hunedoara a judecat astăzi solicitările depuse de Mircea Moloţ şi Tiberiu Balint, dar şi a altor învinuiţi în dosarul afacerilor ilegale din Consiliul Judeţean Hunedoara, de ridicare a sechestrului asigurator impus de procurori asupra unor bunuri aflate în proprietatea lor.

Mircea Moloţ şi Tiberiu Balint s-au prezentat joi în faţa instanţei Tribunalului Hunedoara, după ce au contestat măsurile asiguratorii dispuse de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie asupra bunurilor aflate în proprietatea lor. Este vorba de imobilele de locuit şi terenurile pe care aceştia le deţin.

Atât preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Hunedoara, cât şi vicepreşedintele suspendat al instituţiei, au declarat că măsurile luate de anchetatori, de instituire a sechestrului asigurator, sunt nedrepte. Tiberiu Balint a adăugat, la ieşirea din sala de judecată, că din luna ianuarie, de la momentul suspendării din funcţie, nu a mai primit salariul pentru funcţia deţinută în cadrul CJ Hunedoara.

Instanţa a admis, în parte, solicitarea depusă de Tiberiu Balint, care a reclamat faptul că procurii au pus sub sechestru apartamentul pe care acesta îl deţine din 2004, împreună cu soţia sa. „Admite în parte plângerea, dispune ridicarea sechestrului doar cu privire la imobilul situat in Deva. Menţine in rest dispoţiile ordonanţei atacate”, a informat Tribunalul Hunedoara. În schimb, instanţa a amânat pronunţarea unei soluţii, pentru data de 15 mai, faţă de cererea lui Mircea Moloţ.

În dosarul penal, instrumentat de DNA, în care este vizat Mircea Moloţ este anchetată atribuirea ilegală a unor contracte de lucrări publice, finanţate din fonduri europene şi de statul român, în care beneficiar a fost CJ Hunedoara. Ancheta DNA începută în 2013 vizează infracţiuni de trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, dare de mită, luare de mită, abuz în serviciu, spălare de bani şi fals în înscrisuri, pentru care este cercetat Mircea Moloţ, şi luare de mită, spălare de bani şi fals în înscrisuri, puse în sarcina lui Tiberiu Balint.


Vă recomandăm şi:

UPDATE VIDEO Mircea Moloţ va rămâne în libertate. Tribunalul Alba a respins propunerile de arestare preventivă. Ce a declarat preşedintele CJ Hunedoara

Tribunalul Alba a respins propunerile de arestare preventivă formulate pe numele lui Mircea Moloţ, preşedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, vicepreşedinte al CJ, şi a altor trei oameni de afaceri din Hunedoara, Emanoil Pup, Robertto Venter şi Vasile Axinte, anchetaţi într-un dosar de corupţie ce vizează afacerile ilegale făcute în numele CJ Hunedoara.

VIDEO Mircea Moloţ despre percheziţiile DNA la Consiliul Judeţean Hunedoara şi în locuinţa sa: „Mă aştept la orice”

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au efectuat în această dimineaţă 18 percheziţii în judeţ. Au fost vizate sediul Consiliului Judeţean Hunedoara, domiciliul preşedintelui instituţiei, Mircea Moloţ, şi mai multe societăţi, printre care SC Apa Prod SA, la care acţionar majoritar este CJ Hunedoara. Dosarul îl vizează pe Mircea Moloţ, faţă de care însă DNA nu a luat nicio măsură în cauză.

Percheziţii DNA la Consiliul Judeţean Hunedoara şi la locuinţa lui Mircea Moloţ, într-o anchetă de corupţie

Birourile Consiliului Judeţean Hunedoara şi imobilul preşedintelui CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, au fost percheziţionate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba, care efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de comitere a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite