Un cartier din Galaţi, inundat în urma unei ploi violente. Apa a depăşit o jumătate de metru VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada care duce spre Spitalul CFR Galaţi, inundată sursa: C.M
Strada care duce spre Spitalul CFR Galaţi, inundată sursa: C.M

Sunt probleme în Galaţi, din cauza ploii torenţiale. O stradă din Valea Oraşului, care duce spre Spitalul CFR, a fost inundată, iar poliţiştii locali au oprit traficul în zonă. O motopompă de mari dimensiuni a fost trimisă în zonă.

UPDATE: Potrivit Prefecturii Galaţi, în urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase la nivelul municipiului Galaţi, între orele 8.30 – 12.30, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi au fost primite aproximativ 50 de apeluri prin Sistemul Unic 112, care sesizau producerea unor situaţii de urgenţă în Valea Oraşului, Cartier Barboşi, Bariera Traian, strada Olteniţei, strada Vezuviului şi strada Locomobilei. În perioada menţionată, la nivelul municipiului Galaţi au fost ploi însemnificate cantitativ, respectiv 34,5 l/mp, fiind inundate 15 străzi şi 27 de gospodării (curţi, grădini şi subsoluri). 

Pentru gestionarea evenimentelor, echipajele din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au acţionat pentru evacuarea apei cu 5 autospeciale, 3 motopompe transportabile şi o motopompă de mare capacitate, cu un debit de 1,3.mc/minut. În sprijinul pompierilor au venit şi echipele de la Apă Canal, care au pornit cele 3 pompe de la Staţia 11 Iunie, care deserveşte municipiul Galaţi, cu o capacitate totală de evacuare de aproximativ 15.000 mc/oră.

În urma intervenţiei, toate situaţiile semnalate prin apel la Numărul Unic de Urgenţă 112 au fost rezolvate operativ. 

O ploaie torenţială de aproape două ore a dus la inundarea mai multor artere din cartierul Valea Oraşului, Galaţi. Vechea problemă a canalizărilor care nu fac faţă a dus iar la inundarea acestei zone.  

Pe strada Alexandru Moruzi care duce spre Spitalul CFR, apa a ajuns să măsoare în jur de 50 de centimetri. Locuitorii se tem ca apa să nu crească şi mai mult şi să le intre în casă, mai ales că zona este predispusă la inundaţii. 

„Ne este teamă, vă daţi seama. Nu vrem să retrăim coşmarul din 2014. Mergeam cu barca pe aici. Am plecat de acasă atunci, aveam apă peste tot. Nu se putea locui”, spune un localnic.

Potrivit ISU Galaţi, apa a intrat deja în mai multe curţi, iar la faţa locului a fost trimisă o motopompă de mari dimensiuni.

„Este apă pe mai multe străzi din Valea Oraşului, apa a intrat şi în câteva curţi. Noi am trimis acolo o motopompă de mare capacitate. A plouat mult, iar apa a venit din oraş”, spun reprezentanţii ISU Galaţi.  

De asemenea, Primăria municipiului Galaţi informează că echipele Apă Canal acţionează pentru evacuarea apei acumulate în urma ploilor abundente din această dimineaţă.

„Având în vedere că debitul Dunării este mare, apa acumulată în Valea oraşului se poate evacua doar prin pompare. Cele trei pompe de la Staţia de pompare 13 iunie funcţionează la capacitate maximă (5000 metri cubi/oră fiecare) şi s-a solicitat suplimentarea cu o motopompă de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

De asemenea, în scurt timp se va acţiona şi în zona Tirighina pentru curăţarea de aluviuni a carosabilului”, a transmis Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi.

Un echipaj de la Poliţia Locală a blocat traficul pe strada Alexandru Moruzi, iar toţi şoferii sunt întorşi din drum şi nevoiţi să apeleze la rute alternative. 

Vă recomandăm şi: 

Cum arată mistria lui Anghel Saligny, cu care Regele Carol I a pus piatra de temelia la portul Constanţa FOTO

Momentul în care doi soţi sunt spulberaţi pe „zebră”. Bărbatul a fost aruncat în aer câţiva metri VIDEO

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri