Prăpăd în zeci de gospodării. Apa a intrat în curţi şi beciuri. „Cu cine să te cerţi? Cu Dumnezeu?” VIDEO

0
0
inundatii db

O ploaie de aproximativ o oră a făcut ca mare parte din comuna Răzvad, din jud. Dâmboviţa, să se transforme într-un lac. Apa căzută în cantităţi foarte mari a venit de pe versanţi, iar canalizările nu au mai făcut faţă, aşa că, în scurt timp, apa a ajuns în curţi. Oamenii spun că nu se pot lupta cu forţa naturii.

Ploaia a durat in jur de o oră, cu un debit foarte mare, spun localnicii din comuna dâmboviţeană Răzva. Un pârâiaş, care în mod normal e secat, acum a ieşit din matcă şi a inundat curţile,  locuinţele şi grădinile oamenilor. Oamenii nu mai au nimic de făcut acum decât să-şi vadă muncă distrusă. 

„Cred că nicio oră nu a plouat. Dar mult. A intrat şi în casă, în beci. Foarte mare apa în curte. Acum scot cu pompa din beci. Asta e, cu cine să te cerţi? Cu Dumnezeu? Mi-a distrus şi grădinile, solar, toto”, ne-a spus un bărbat din Răzvad.

Pompierii dâmboviţeni au intervenit în peste 50 de gospodării pentru a scoate apa. Au fot afectate zeci de beciuri şi în 3 situaţii apa a pătruns în casă. Zonele cele mai afectate au fost Răzvad, Moreni şi Ulmi. Din fericire nu au fost înregistrate victime

Vremea rea continuă 

„Atentionare meteo “Cod Galben” – instabilitate atmosferica temporar accentuata ce se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si grindina (in intervale scurte de timp cantitatile de apa vor depasi 25..30l/mp si izolat 40l/mp). Interval 11.06.2021 orele 12:00 - 22:00”, potrivit ISU Dâmboviţa.

Mai multe - Târgovişte

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite