Şomaj tehnic pentru o parte dintre angajaţii companiei de transport public din Galaţi. „Avem multe cereri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noile autobuze cumpărate la Galaţi FOTO Transurb SA

Deocamdată, 28 dintre angajaţii Transurb SA au intrat în şomaj tehnic. Compania se luptă cu o criză acută de lichidităţi ca urmare a scăderii abrupte a veniturilor. Numărul celor care s-au oferit să plece în şomaj tehnic este mai mare, deoarece oamenii cred că au astfel ocazia să se protejeze mai bine de epidemie.

Compania de transport public urban din Galaţi, Transurb SA, se confruntă cu o criză gravă de lichidităţi din cauza scăderii abrupte a veniturilor pe fondul crizei declanşate de epidemia de coronavirus SARS Cov2.

Numărul de pasageri a scăzut dramatic, sub 30% faţă de normal, asta în condiţiile în care, pentru a evita aglomeraţia, numărul de autobuze de pe trasee a fost suplimentat, deci şi costurile au crescut. În plus, se fac cheltuieli suplimentare importante cu dezinfecţia mijloacelor de transport la fiecare capăt de linie şi cu echipamentele de protecţie pentru angajaţi.

În aceste condiţii, sindicatul şi conducerea Transurb au încheiat un protocol care prevede ca începând de data de 1 aprilie 2020, o parte din salariaţii Transurb (mai exact de 28 de persoane, din mai multe departamente), să intre în şomaj tehnic. Interesant este că au fost mult mai mulţi cei care s-au înscris pe listă, oamenii socotind că este un prilej tocmai bun să stea casă şi să se ferească de epidemia de COVID-19.

„Suntem preocupaţi de sănătatea angajaţilor noştri şi am luat toate măsurile de protecţie care s-au impus în această perioadă critică şi vom continua să aplicăm zilnic toate activităţile de dezinfectare derulate în ultima perioadă de noi, pentru că astfel ne protejăm şi angajaţii şi călătorii. Le înţelegem foarte bine teama şi îngrijorarea, însă nu putem să dăm curs tuturor solicitărilor de a sta acasa primite din partea mai multor salariaţi, însă am încheiat un protocol cu sindicatul şi vor putea pleca în şomaj tehnic 28 de oameni, în baza Ordonanţei 30/2020, pentru că societatea noastră îndeplineşte toate condiţiile stipulate în acest act normativ“, a declarat Mihai Cadinoiu, directorul general Transurb SA.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite