Autobuzele şi troleibuzele din Galaţi afişează mesaje prin care îndeamnă oamenii să stea acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mesaje pe autobuze la Galaţi FOTO PM Galaţi
Mesaje pe autobuze la Galaţi FOTO PM Galaţi

Măsura a fost luată în urma unei consultări dintre conducerea societăţii de transport public Transurb SA Galaţi şi edilul Ionuţ Pucheanu. Deocamdată nu s-a luat în discuţie oprirea transportului public, ba chiar traseele au fost suplimentate cu 22 de autobuze.

Începând de luni, 23 martie 2020, mijloacele de transport public din Galaţi au devenit afişaje mobile prin care sunt transmise mesaje către populaţie. Primul mesaj (cu timpul vor apărea şi altele) care rulează pe afişajele electronice din interiorul şi din exteriorul autobuzelor şi troleibuzelor este „Stai acasă! Fii responsabil!”.

Ideea a apărut în urma  unei consultări dintre conducerea societăţii de transport public Transurb SA Galaţi şi edilul Ionuţ Pucheanu pe tema descurajării populaţiei să se deplaseze, în contextul epidemiei de coronavirus.

„Folosiţi mijloacele de transport în comun doar pentru deplasări absolut necesare. Stă în puterea fiecăruia dintre noi să evităm răspândirea coronavirusului. #Stai_acasă! #Fii_responsabil!”, a scris primarul pe pagina lui de Facebook.

Deocamdată, autorităţile nu au luat în discuţie oprirea transportului public din Galaţi, deşi în mediul online se discută aprins despre acest lucru, foarte mulţi gălăţeni fiind de părere că autobuzele şi troleibuzele contribuie foarte mult la o eventuală răspândire a epidemiei.

Mai mult decât atât, după ce în prima fază conducerea Transurb redusese numărul de maşini de pe trasee, la nici 24 de ore, urmare a unei decizii a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a renunţat la idee, ba chiar a suplimentat numărul de autobuze cu 22.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite