Rețea româno-moldovenească de trafic cu migranți afro-asiatici în toată Europa. Ce sumă încasau de la fiecare om VIDEO

0
Publicat:

11 cetățeni români, moldoveni și  cu dublă cetățenie (română și moldovenească), au fost duși la audieri de procurorii DIICOT Galați, după ce în prealabil au fost efectuate percheziții la locuințele acestora. Membrii rețelei infracționale primeau sume importante de bani de la fiecare migrant.

Momentul în care o parte din traficanți sunt reținuți de polițiști FOTO captură video DIICOT
Momentul în care o parte din traficanți sunt reținuți de polițiști FOTO captură video DIICOT

În 27 mai, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați împreună cu  polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, cu sprijinul  Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița au pus în aplicare 11  mandate de percheziție domiciliară în județele Ilfov și Dâmbovița, într-o cauză penală privind constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de migranți. 

„Din cercetările efectuate a rezultat  că,  în perioada 2022 – 2023, 11 suspecți, cetățeni  români, moldoveni și  cu dublă cetățenie (română și moldovenească), organizați într-o  structură infracțională  pe niveluri ierarhice, au acționat pe teritoriile României și Republicii Moldova în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți”, au stabilit anchetatorii.

Astfel, membrii grupului infracțional au achiziționat autovehicule de capacitate mare pentru a transporta persoane provenite din țări afro-asiatice peste frontierele de stat către țări din vestul Europei. 

„Investigațiile întreprinse au relevat că  suspecții au pretins și primit pentru fiecare migrant sume cuprinse între 3.000 și 5.000 de euro, în funcție de posibilitățile financiare ale persoanei transportate  și de țara  în care aceasta intenționa să ajungă”, au precizat reprezentanții DIICOT Galați.

Traseele urmate de membrii grupului de criminalitate organizată pentru a ajunge  cu migranții în  țări din Vestul Europei au fost: Grecia–Bulgaria–România-Ungaria-Austria, Grecia–Bulgaria–Serbia sau Croația–Ungaria–Austria.

SURSA VIDEO DIICOT

În urma perchezițiilor efectuate au fost identificate și ridicate mijloace de comunicații, înscrisuri, precum și alte probe.

În luna aprilie 2024, sub egida EUROJUST, a fost încheiat acordul de constituire a unei echipe comune de anchetă între autoritățile judiciare din România și autoritățile judiciare din Republica Moldova în vederea documentării activității infracționale în care  sunt implicați  și cetățeni moldoveni.  

În 16 mai, polițiștii Direcției combaterea criminalității organizate și Direcției urmărire penală din cadrul INI al IGP Moldova au pus în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară, acțiune la care au participat și polițiști ai  Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați.  

La activitățile de urmărire penală desfășurate pe teritoriul României au  participat și reprezentanți ai autorităților judiciare din  Republica Moldova, acțiunea fiind realizată cu sprijinul SELEC. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite