Postarea unei tinere refugiate din Ucraina, cazată într-o sală de sport din Galaţi, virală pe TikTok

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa foto: TikTok | valleorie
Sursa foto: TikTok | valleorie

Vallerie, o tânără ucraineancă, refugiată într-o sală de sport din municipiul Galaţi, a postat pe TikTok un film video în care mulţumeşte românilor pentru cum a fost primită. Videoclipul a devenit viral, fiind vizionat de milioane de oameni.

Tânăra ucraineancă a fugit din calea războiului şi a ajuns în municipiul Galaţi. A fost cazată într-o sală de sport, pusă la dispoziţia refugiaţilor de către Colegiul Naţional "Alexandru Ioan Cuza" şi Primăria Galaţi. 

Într-una din nopţile în care a fost cazată în sala de sport, tânăra prezintă într-o filmare cum arată locul amenajat de autorităţile gălăţene pentru refugiaţii ucraineni. 

Din imaginile postate pe TikTok, se vede că sala este plină cu paturi, scaune şi mese, alimente, baxuri cu apă, lenjerii, pături, obiecte pentru igiena intimă, dar şi un mic spaţiu pentru activităţile copiilor refugiaţilor. 

De asemenea, Vallerie a surprins şi câteva mărţişoare primite în dar de 8 Martie, Ziua Internaţională a Femeii. 

În scurt timp, clipul video al tinerei din Ucraina a fost vizionat de peste 3,5 milioane de oameni, devenit astfel viral, potrivit Antena 3.

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei din judeţul Galaţi au intrat 1.710 cetăţeni ucrainieni (883 prin PTF Galaţi rutier şi 827 prin PTF Oancea). 

În prezent, aproape 900 de refugiaţi din Ucraina sunt cazaţi în Galaţi, în spaţii special amenajate. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Război în Ucraina. Tancurile ruseşti au intrat în capitală. Ruşii îl caută să-l elimine pe preşedintele Zelenski VIDEO

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte între forţele armate ruse şi cele ucrainene în centrul Kievului. Zelenski: 137 de morţi, inclusiv civili, 316 răniţi

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite