Olena, fetiţa de şase luni din Ucraina refugiată cu mama ei la Galaţi: „Zâmbeşte şi se uită cu ochi mari, gata să descopere“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micuţa Olena şi mama ei, sursa: CJG
Micuţa Olena şi mama ei, sursa: CJG

Un copil de doar şase luni este printre refugiaţii ucraineni cazaţi la Galaţi. Micuţa, mama şi bunicii ei se află la internatul Şcolii Speciale „P.P Neveanu”, instituţie din subordinea Consiliului Judeţean Galaţi.

Familia fetiţei a fugit dintr-un oraş atacat de ruşi din sudul Ucrainei. Împreună cu mama şi bunicii, micuţa este cazată de câteva zile în internatul Şcolii Speciale “P.P Neveanu”, instituţie din subordinea Consiliului Judeţean, acolo unde primeşte toate îngrijirile de care are nevoie. 

Olena zâmbeşte, gângureşte şi se uită cu ochi mari la tine, gata să descopere tot ce-i nou în jurul ei. E înconjurată de dragostea mamei şi a bunicilor, care au salvat-o din calea războiului. 

Şi nu sunt singurii care şi-au abandonat casele, şi-au împachetat viaţa într-o valiză şi au fugit din calea tancurilor şi a bombelor.

La internatul şcolii sunt cazate şi alte familii, inclusiv copii de doar câţiva anişori. Oameni nevinovaţi, pe faţa căror se citeşte neliniştea, teama şi îngrijorarea.

„În ajutorul lor au sărit imediat angajaţii şcolii, care se îngrijesc să nu le lipsească nimic, iar doamnele de la cantină le pregătesc zilnic mâncare caldă. Suntem cu toţii alături de ei şi-i ajutăm cu tot ceea ce putem. Şi le mulţumesc din suflet angajaţilor şcolii pentru tot efortul şi dăruirea lor, precum şi gălăţenilor care s-au implicat”, spune Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei din judeţul Galaţi au intrat peste 2300 de cetăţeni ucrainieni.

Lla nivelul judeţului Galaţi a fost constituit un grup de lucru, cu program 24/24, care va funcţiona la nivelul Prefecturii. Toţi cei care vor să ofere sprijin pentru cetăţenii veniţi din Ucraina (masă, cazare, alimente de bază, transport etc.) pot suna la numerele de telefon: 0236/460.055 sau 0790.288.000, sau pot trimite un mail pe adresa umanitar@prefecturagalati.ro. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Război în Ucraina. Tancurile ruseşti au intrat în capitală. Ruşii îl caută să-l elimine pe preşedintele Zelenski VIDEO

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte între forţele armate ruse şi cele ucrainene în centrul Kievului. Zelenski: 137 de morţi, inclusiv civili, 316 răniţi



 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite