Pistolarul care a creat panică în Galați, arestat preventiv. A împușcat în cap un bărbat pentru că îl rănise cu un cuțit

0
Publicat:

Bărbatul care a tras cu un pistol cu bile în urma unui conflict izbucnit la o cafenea din Galaţi, a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor și uz de armă fără drept.

Bărbatul de 33 de ani a tras mai multe focuri de armă cu un pistol cu bile FOTO arhivă Adevărul
Bărbatul de 33 de ani a tras mai multe focuri de armă cu un pistol cu bile FOTO arhivă Adevărul

Tribunalul Galați a emis un mandat de arestare pe numele bărbatului de 33 de ani care a tras cu un pistol cu bile într-o persoană care îl rănise anterior cu un cuțit. Acuzațiile care i se aduc agresorului sunt tentativă de omor, uz de armă fără drept şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. 

Procurorii au reconstituit incidentul violent  care a avut loc luni, 12 decembrie, într-o cafenea din Galați și a continuat apoi în plină stradă. 

„Din materialul probator administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut faptul că, la data de 12.12.2022, în jurul orei 10.00, inculpatul, fiind sub imperiul unei puternice tulburări, determinate de lovirea sa de către persoana vătămată cu un cuţit, în zona parieto-occipitală dreapta, a pornit în urmărirea acesteia, alergând pe bulevardul George Coşbuc, pe aleea pietonală aferentă blocului M1, spre unitatea bancară Unicredit Bank, timp în care a executat mai multe focuri de armă asupra acesteia, unul dintre proiectilele armei (un pistol marca Fort, calibru  45 mm, neletal, supus autorizării, deţinut în mod legal), lovind persoana vătămată în zona capului, respectiv în fronto-temporal stânga, cauzându-i leziuni pentru a căror vindecare sunt necesare 70-80 zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați.

Reamintim că luni, 12 decembrie, a izbucnit o altercație între mai multe persoane într-o cafenea din Galați. Un bărbat de 33 de ani a fost rănit cu un cuțit și a pornit în urmărirea agresorului, trăgând mai multe focuri de armă în direcția acestuia, unul dintre acestea nimerindu-l în cap.

Bărbatul de 33 de ani a plecat apoi de la fața locului cu o mașină, dar a fost identificat rapid de polițiști și reținut inițial pentru 24 de ore.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite