Lider de sindicat arestat pentru incendierea a 9 mașini la Bacău. L-a amenințat cu moartea pe directorul DGASPC Bacău

0
Publicat:

Tribunalul Bacău a emis un mandat de arestare pe numele lui Laurențiu Isvoranu, liderul unui sindicat din cadrul DGASPC Bacău, sub acuzația de ultraj și distrugere. Soția lui a fost plasată sub control judiciar.

Laurențiu Isvoranu FOTO Ziarul de Bacău
Laurențiu Isvoranu FOTO Ziarul de Bacău

Judecătorii l-au trimis după gratii pentru 30 de zile pe Laurențiu Isvoranu, liderul Sindicatului Salariaților din Asistență Socială Bacău, sub acuzația de ultraj și distrugere. Soția acestuia este cercetată sub control judiciar pentru complicitate la ultraj.

Cei doi sunt anchetați în dosarul incendierilor și amenințărilor cu moartea la adresa președintelui Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, și a directorului general DGASPC Bacău, Cristian Codreanu.

Prin ordonanța din 13.12.2022, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău a dispus punerea în mişcare a acțiunii penale față de Laurențiu Isvoranu și soția sa pentru comiterea a două infracţiuni de distrugere şi patru infracțiuni de ultraj, respectiv pentru complicitate la ultraj.

„În sarcina primului inculpat s-a reţinut că în noaptea de 02.09.2022 , respectiv 16.09.2022 ar fi incendiat în total zece autovehicule aparţinând D.G.A.S.P.C. Bacău, iar în cursul zilelor de 29.09.2022, 10.11.2022 şi 16.11.2022 ar fi adresat telefonic ameninţări, în patru rânduri, directorului D.G.A.S.P.C. şi preşedintelui Consiliului Judeţean Bacău, vizându-i pe aceștia şi familiile acestora, în scopul obținerii demisiei, respectiv a demiterii celui dintâi”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău.

Procurorii au stabilit că soția liderului de sindicat a cumpărat mai multe cartele telefonice, pe care acesta le-a folosit ca să trimită mesaje prin care îi amenința cu moartea pe președintele Consiliului Județean Bacău și directorul de la Direcția pentru Protecția Copilului Bacău, inclusiv pe familiile acestora.

„De asemenea, în sarcina inculpatei cercetate pentru săvârşirea infracțiunii de complicitate la ultraj s-a reținut că ar fi achiziţionat un cod de reîncărcare şi două cartele SIM, codul de reîncărcare fiind ulterior folosit pentru încărcarea numărului de telefon prin intermediul căruia autorul, soțul acesteia, ar fi comis infracțiunile de ultraj din zilele de 10.11.2022 şi 16.11.2022, aspecte cunoscute de aceasta”, spun anchetatorii.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite