Vasluian arestat pentru că a violat o adolescentă pe care o avea în plasament

0
Publicat:

Un bărbat în vârstă de 64 de ani, din oraşul Negreşti, a fost arestat preventiv după ce a violat şi agresat sexual în repetate rânduri o fată de 17 ani, pe care o avea în plasament.

Bărbatul a abuzat sexual o adolescentă pe care o avea în plasament FOTO arhivă Adevărul
Bărbatul a abuzat sexual o adolescentă pe care o avea în plasament FOTO arhivă Adevărul

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, adolescenta a depus în cursul lunii octombrie, la Poliţia oraşului Negreşti, o plângere cu privire la faptul că ar fi fost victima unor abuzuri sexuale, indicându-l drept autor pe bărbatul în grija căruia se afla.

„Pe data de 21 octombrie 2022, a fost emis un ordin provizoriu de protecţie faţă de prezumtivul autor, pe o perioadă de 5 zile. Ulterior, Judecătoria Vaslui a emis un ordin de protecţie pe o perioadă de şase luni. Minora a fost plasată într-un centru al DGASPC Vaslui pentru evaluare şi consiliere psihologică”, a declarat Bogdan Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Pe 8 decembrie, în urma administrării probatoriului, poliţiştii negreşteni au dispus faţă de bărbatul cercetat măsura reţinerii, pentru 24 ore, iar pe data de 9 decembrie, faţă de acesta, Judecătoria Vaslui, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, a dispus măsura arestării preventive, pe o perioadă de 30 de zile.

Poliţiştii continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii şi probării întregii activităţi infracţionale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol, în formă continuată, şi agresiune sexuală, în formă continuată.

Tânără de la casa de copii, violată de un educator

Printr-o traumă similară a trecut în 2017 și o tânără care avea atunci 20 de ani. Un bărbat de 35 de ani, tată a doi copii, lucra împreună cu soţia lui într-o casă de tip familial din localitatea Fizeș, acolo unde trebuia să aibă grijă de 12 copii şi tineri cu vârste cuprinse între 3 şi 20 de ani.

Andrei-Sergiu Roman lucra de mai mulţi ani în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj, mai întâi ca părinte social, împreună cu soţia lui, apoi ca educator la Casa de tip familial din localitatea Fizeş.

Acolo a cunoscut-o pe Nicoleta, o tânără în vârstă de 20 de ani, care provenea dintr-o familie dezorganizată şi era instituţionalizată încă din copilărie.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei, Andrei-Sergiu Roman, în perioada septembrie 2015-ianuarie 2016, în mod repetat, prin constrângere psihică, a abuzat-o sexual pe tânăra de 20 de ani.

Tânăra a mărturisit consilierului psihologic chinul prin care trecea, reprezentanţii Direcţiei sesizând imediat poliţia.

„Ancheta a fost îngreunată de faptul că inculpatul nu a recunoscut fapta şi a refuzat testul poligraf. În schimb, partea vătămată a fost testată cu poligraful, a fost evaluată psihologic, şi au existat declaraţii ale martorilor", ne-a declarat Alina Ghiran, prim-procurorul Parchetului din Șimleul Silvaniei.

Potrivit sursei citate, educatorul a profitat de statutul pe care îl avea în casa de tip familial şi a abuzat tânăra folosindu-se de această autoritate. Bărbatul a fost suspendat din funcţie imediat ce conducerea DGASP Sălaj a aflat despre acuzaţiile ce i se aduc, fiind ulterior trimis în judecată sub acuzaţia de viol.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite