Patru copii au fost agresați de alți doi copii, pe o stradă din Galați. Unul i-a amenințat cu un cuțit

0
Publicat:

Patru copii au fost agresați de alți doi adolescenți pe o stradă din orașul Galați. Unul dintre agresorii i-a amențat un cuțit. Polițiștii i-au găsit pe cei doi, iar adolescentul de 16 ani a fost reținut pentru 24 de ore.

Incidentul a fost anunțat la 112 FOTO: Arhivă, Adevărul
Incidentul a fost anunțat la 112 FOTO: Arhivă, Adevărul

Incidentul a avut loc pe 12 martie 2024, pe strada Costache Conachi din municipiul Galați și a fost anunțat la 112.

La scurt timp după apelul telefonic, la sediul Secției 3 Poliție Galați, s-au prezentat patru copii, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, care au reclamat că, în timp ce se deplasau pe stradă au fost agresați fără motiv de alți doi copii.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „infracțiunea de lovirea sau alte violențe și i-au identificat pe agresori”. Agenții i-au identificat pe cei doi agresori. Este vorba de doi adolescenți de 15 și 16 ani, ambii din municipiul Galați.

Copii amenințați cu un cuțit 

De asemenea, s-a stabilit că „minorul de 15 ani, în momentul agresiunii, ar fi amenințat victimele cu un obiect tăietor-înțepător (briceag) și, împreună cu celălalt minor, le-ar fi urmărit chiar și după ce acestea au traversat strada în fugă, pentru a scăpa”.

După probatoriul administrat în cauză, în care a fost extinsă urmărirea penală și cu privire la infracțiunile de tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. 

Pe 28 martie 2024, față de minorul cu vârsta de 16 ani a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca a doua zi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Totodată, față de minorul de 15 ani, urmează a fi dispusă efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice pentru stabilirea discernământului.

Cercetările în acest caz sunt continuate pentru „probarea întregii activități infracționale a celor doi adolescenți și luarea măsurilor legale care se impun”.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite