Contrabandă de țigări prin „metoda lanseta”, șmecheria „patentată” de un polițist de frontieră proaspăt pensionat

0
Publicat:

Fostul om al legii s-a folosit de o lansetă pentru a trece peste râul Prut, dinspre Republica Moldova, peste 6.000 de pachete de țigări legate în mai multe colete. Polițiștii de frontieră din Galați au avut o surpriză de proporții când și-au recunoscut fostul coleg în ipostaza de contrabandist.

Polițiștii de frontieră au găsit șase colete pline cu țigări de contrabandă FOTO arhivă Adevărul
Polițiștii de frontieră au găsit șase colete pline cu țigări de contrabandă FOTO arhivă Adevărul

Judecătoria Târgu Bujor l-a condamnat în 25 martie pe un polițist de frontieră din Galați abia ieșit la pensie la doi ani de închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere pentru contrabandă.

Fostul om al legii a fost obligat să plătească 102.072 lei, reprezentând cuantumul drepturilor vamale și altor taxe datorate la vamă către Direcția Vamală Galați. Decizia instanței nu este definitivă.

Bărbatul i-a lăsat mască la propriu pe foștii săi colegi de la Poliția de Frontieră Galați, care, în seara zilei de 20.09.2023, l-au prins în flagrant când încerca să introducă în România din Republica Moldova, peste râul Prut, o cantitate impresionantă de țigări de contrabandă.

Fostul polițist se înțelesese cu un moldovean să preia 6.440 de pachete de țigări, însumând 128.800 de țigarete, și să le treacă peste râul Prut, iar apoi să le ascundă în vegetație până la preluarea lor de către alte persoane. Interesantă este inventivitatea infracțională de care a dat dovadă fostul polițist de frontieră.

Acesta a adus de acasă o lansetă și odată ajuns pe malul Prutului, a lansat plumbul către celălalt mal, unde cetățeanul moldovean a legat şase colete de tigări de firul lansetei.

Ca să vă faceți o idee despre lansetă, bățul acesteia avea o lungime de aproximativ 2,5 metri și era prevăzut cu o mulinetă marca Mefine modelul 61005, cu plumb în greutate de 50 grame și o sfoară din rafie, având diametrul de 4 milimetri şi lungimea de 40 de metri.

Fostul polițist a tras apoi marfa de contrabandă către malul românesc. După ce a reușit să scoată la mal cele șase colete cu tigări, bărbatul a început să transporte  câte două colete, cu intenția de a le ascunde în vegetație. În acel moment, la fața locului și-a făcut apariția o patrulă a Poliției de Frontieră Galați, care l-a somat să se oprească.

Nu mică le-a fost mirarea când l-au recunoscut pe fostul lor coleg în ipostaza de contrabandist. „Lucrătorii Poliției de Frontieră l-au recunoscut pe cel prins în flagrant ca fiind un fost coleg - lucrător al poliţiei de frontieră – recent pensionat”, se menționează în actul de acuzare.

Acesta și-a recunoscut ulterior fapta și a cerut să fie judecat în baza procedurii simplificate ca să poată beneficia de o reducere a pedepsei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite