Metoda folosită de un spărgător de case român pentru a-și masca faptele. A fost depistat în urma anchetării unui incendiu

0
Publicat:

Un bărbat din județul Galați a incendiat mai multe case. El este bănuit că a dat foc imobilelor pentru a acoperi furturile pe care le-a făcut. Piromanul a fost reținut de polițiști, iar acum este cercetat pentru „infracțiunile de furt calificat, distrugere prin incendiere și violare de domiciliu”.

Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului FOTO: Arhivă, Adevărul
Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului FOTO: Arhivă, Adevărul

În noaptea de luni spre marți, 17-18 martie 2024, Secția 6 Poliție Rurală Tecuci a fost sesizată, prin apel la 112, de către o femeie, din satul Tălpigi, comuna Ghidigeni, județul Galați, despre faptul că la locuința unui vecin a izbucnit un incendiu.

Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă. Incendiul care a cuprins o anexă a imobilului a fost lichidat în scurt timp de către pompierii din Ghidigeni.

Potrivit polițiștilor, din primele verificări, s-a stabilit faptul că focul a fost provocat cu intenție, de către un bărbat, de 47 de ani, din sat Tălpigi, comuna Ghidigeni, județul Galați. Acesta este bănuit că anterior, în cursul aceleași seri, a pătruns în curtea respectivă, de unde ar fi sustras mai multe bunuri.

„Chiar în timpul intervenției, polițiștii au fost sesizați referitor la faptul că alte trei incendii ar fi izbucnit la imobile aflate în apropiere, care nu erau locuite, întrucât proprietarii sunt plecați din țară sau în alte localități. Pompierii au intervenit și aici, lichidând incendiile”, a transmis Poliția Galați. 

De asemenea, din cercetări s-a stabilit că același bărbat ar fi provocat incendiile, și că în trecut, el ar fi sustras bunuri din locuințele respective.

Polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci l-au depistat pe cel bănuit de comiterea acestor fapte și l-au condus la unitatea de poliție pentru audieri.

În prezent, în acest caz, polițiștii gălățeni continuă cercetările într-o cauză penală privind „infracțiunile de furt calificat, distrugere prin incendiere și violare de domiciliu”.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite