Povestea tinerei salvatoare de la ISU care are 500 de ore de voluntariat și 150 de intervenții de prim-ajutor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ivanov Briana Mihaela are 23 de ani și este voluntară a Detașamentului de pompieri din Galați, fiind implicată și dornică să-i ajute pe cei aflați la nevoie. De trei ani s-a înscris în programul „Salvator din pasiune”, iar până în prezent are 500 de ore și 150 de intervenții de prim-ajutor.

Briana Mihaela, tânără voluntară a Detașamentului de pompieri din Galați FOTO: ISU Galați
Briana Mihaela, tânără voluntară a Detașamentului de pompieri din Galați FOTO: ISU Galați

Din experiența pe ambulanța SMURD, Briana a reținut un accident rutier în afara orașului Galați, în care au fost afectați  mai mulți copii.

„Oamenii erau agitați și îngrijorați pentru siguranța lor și a celorlalți implicați în accident. Echipajele de prim-ajutor se luptau să stabilizeze victimele și să gestioneze situația cât mai eficient posibil. M-au încercat emoții foarte puternice, dar de atunci am învățat ce înseamnă munca în echipă, păstrarea calmului și controlul de sine într-o situație limită”, povestește Briana.

Întrebată despre cum arătă o săptămână de pregătire pentru ea, Briana spune că turele pe ambulanță au devenit o pasiune și o ajută să privească mai ușor spre viitorul de medic în domeniul urgențelor.

„Cred că efortul de durată pe parcursul anilor lungi de studenție, cu examene obositoare și rezidențiat, mi-ar fura din nerăbdarea de a fi medic, dacă nu aș face voluntariat. Văd mai ușor viitorul, ajutând în fiecare zi”, susține tânăra.

Briana Mihaela, voluntară la ISU  FOTO: ISU Galați
Briana Mihaela, voluntară la ISU FOTO: ISU Galați

Briana urmează cursurile Facultății de Medicină și mărturisește că „voluntariatul a învățat-o ce înseamnă responsabilitatea, iar meseria de doctor simte ca i-ar da libertate mai mare de decizie și înțelegere a problemelor pe care le au pacienții”.

Briana a vorbit și despre principalele calități pe care crede că le-a dobândit pe ambulanță și care o pot ajuta, ulterior, în profesia de medic.

„Obișnuiam să mă consum foarte mult văzând starea de suferință a unor victime. Munca de voluntar m-a ajutat să fiu mai stăpână pe emoțiile mele și să văd mai clar ce au nevoie pacienții pe timpul cazurilor medicale, să fiu pregătită pentru decizii corecte în situații critice”, susține Briana.

Briana Mihaela este salvator din pasiune FOTO: ISU Galați
Briana Mihaela este salvator din pasiune FOTO: ISU Galați

Nu în ultimul rând, Briana a vorbit despre principalele calități care se pot desprinde din lucrul în domeniul situațiilor de urgență.

„Există atât de multe moduri de a fi curajos în această lume. Uneori, curajul implică să-ți dai viața pentru ceva mai mare decât tine sau pentru altcineva. Uneori, implică renunțarea la tot ceea ce ai cunoscut vreodată, sau la toți cei pe care i-ai iubit vreodată, de dragul a ceva mai mare”, spune tânăra. 

 Povestea Brianei a fost făcută public de căpitanul Dan Ionașcu, de la ISU Galați. 

„Felicitări, Briana! Demonstrezi că nu există obstacol prea mare sau vis prea îndrăzneț atunci când îți urmezi cu pasiune și curaj visurile”, au transmis reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pe Facebook. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite