Percheziții într-un dosar de spălare de bani în transport naval. Prejudiciul creat depășește 4,6 milioane de lei

0
Publicat:

Polițiștii gălățeni au făcut mai multe percheziții într-un dosar de spălare de bani în domeniul transportului naval. Prejudiciul se ridică la peste 4,6 milioane de lei. 

Percheziții într-un dosar de spălare bani FOTO: Poliția Română
Percheziții într-un dosar de spălare bani FOTO: Poliția Română

Polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi-Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, au pus în executare opt mandate de percheziţii domiciliare, la sediile şi punctele de lucru aparţinând a cinci societăţi comerciale, precum şi la domiciliile administratorilor acestora, două persoane fizice.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2016- 2020, administratorii celor cinci entităţi ar fi creat circuite comerciale fictive între societăţi comerciale cu sediile, atât pe teritoriul României, cât şi în spaţiul comunitar, prin care ar fi transferat importante sume de bani, în baza unor facturi fiscale în care s-ar fi consemnat cheltuieli care nu ar fi avut la bază operaţiuni comerciale reale. 

„Prin folosirea societăţilor comerciale, cu următoarele obiecte de activitate: activităţi de transport de marfă pe căi navigabile interioare, activităţi de prestări servicii anexe transportului pe apă, activităţi de telecomunicaţii prin reţele cu cablu şi activităţi de consultanţă în management, în modalitatea descrisă, s-ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 4.635.644 de lei, reprezentând T.V.A. dedusă în mod nelegal”, a transmis Poliția Galați, printr-un comunicat de presă. 

Dosar penal pentru spălare de bani

În acest dosar, s-a început urmărirea penală pentru „infracţiunea de spălare a banilor”. 

De asemenea, IPJ Galați transmite că, în urma efectuării percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate documente contabile şi extracontabile privind activitatea infracţională sesizată, 208.850 de lei, 13.060 de euro, 50 USD şi 787 de grame de bijuterii din argint (în valoare de aproximativ 19.600 de lei).

„Cu privire la bunurile mobile ridicate, precum şi cu privire la bunurile imobile deţinute în proprietate, atât de administratorii societăţilor comerciale, cât şi de acestea, vor fi instituite măsuri asigurătorii”, a mai transmis Poliția Galați. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite