Doi adulți și un copil, evacuați cu ajutorul elicopterului SMURD din mijlocul unui incendiu din Delta Dunării VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi adulți și un copil au fost evacuați cu ajutorul elicopterului SMURD din mijlocul unui incendiu. Misiunea de salvare a avut loc duminică în Delta Dunării. În ajutorul celor trei a sărit echipajul aerian de la Galați.

Elicopterul SMURD, misiune în Delta Dunării FOTO: SMURD Galați
Elicopterul SMURD, misiune în Delta Dunării FOTO: SMURD Galați

Cei trei, o femeie, un bărbat și un copil de cinci ani, au fost surprinși de un incendiu de vegetație uscată în zona Sfiștofca din Delta Dunării.

Potrivit ISU Galați, apelul la 112 a fost efectuat în jurul orei 16.30, iar apelantul a anunțat că în jurul grupului a izbucnit un incendiu de vegetație. El a mai spus că zona nu poate fi părăsită în siguranță, grupul fiind blocat pe un grind.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență au decis să trimită în zonă elicopterul SMURD de la Galati pentru a-i extrage pe cei trei din zona afectată de incendiu.

După două ore, cele trei persoane au fost evacuate și transportate în siguranță în localitatea Sfiștofca unde au fost evaluate medical. Mama și copilul urmează a fi transportați la spital pentru mai multe investigații și tratament.

Salvatorii tulceni au făcut un apel către populație pentru a nu incendia vegetația uscată, inclusiv cea din jurul bălților astfel de incendii pot fi extrem de periculoase pentru viața locuitorilor, a turiștilor aflați în Delta Dunării și a faunei.

Incendiile de vegetație sunt foarte imprevizibile și periculoase mai ales când vântul suflă cu putere riscând să se propage cu o viteză crescută într-o direcție imprevizibilă, au precizat pompierii.

Incendiu între Galați și Brăila

Un incendiu puternic a izbucnit duminică, 10 martie 2024, pe DN 2B, între Brăila și Șendreni. Pompierii brăileni au anunțat că este vorba despre un incendiu de vegetație uscată și stuf .

 La fața locului a fost trimis un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere. 

 Traficul rutier a fost oprit de Poliția Brăila din cauza fumului degajat. 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite