Mâncare pentru sute de câini şi pisici din Ucraina, victime ale războiului. „Am reuşit să liniştim animalele orfane“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa: Ajutaţi-l pe Lăbuş
Sursa: Ajutaţi-l pe Lăbuş

O asociaţie pentru protecţia animalelor din Galaţi, „Ajutaţi-l pe Lăbuş“, ajută animalele din Ucraina, victime ale războiului. Este vorba de sute de animale din Izmail şi Odesa, unele cu stăpân, altele abandonate de stăpânii lor, care au fost nevoiţi să fugă din calea bombardamentelor.

O dată la trei săptămâni, cu maşina încărcată cu hrană pentru căţei şi pisici, reprezentanţii asociaţiei Ajutaţi-l pe Lăbuş merg în oraşul Izmail, aflat în regiunea Odessa.

Acolo sunt aşteptaţi de voluntari ucraineni, care ajută la rândul lor animalele. Sunt în jur de 400 de câini şi 700 pisici, aflate în diverse zone, care au mare nevoie de ajutor. 

„Foarte mulţi câini au fugit din oraşele bombardate pentru a se adăposti, alţii au fost salvaţi sau au fost aduşi de stăpânii lor şi lăsaţi în grija iubitorilor de animale. De asemenea, sunt foarte mulţi câini în zonele industriale, care au nevoie de mâncare. Acestea animale sunt flămânde şi slăbite. Au nevoie de ajutorul nostru. De aceea, am decis ca o dată la trei săptămâni să mergem cu hrană în Ucraina”, spune Corina Grigore, administratorul asociaţiei Ajutaţi-l pe Lăbuş.

Multe animale din Ucraina au fost preluate de iubitori de animale în diverse gospodării, însă şi în cazul acesta este nevoie de hrană.  

„O mână de oameni rămaşi încă în zonă, îngenuncheaţi de greutăţi şi de războiul ce le ameninţă casele şi viaţa, ne-au mulţumit cu lacrimi în ochi pentru răspunsul imediat la strigatul lor de ajutor. Am reusit astfel, pentru scurt timp, să descreţim fruntile oamenilor şi să liniştim burticile animalelor orfane”, povesteşte Corina Grigore.

De la declanşarea războiului în Ucraina, mai mulţi căţei şi pisici din Ucraina, salvaţi de familiile lor din calea războiului, şi-au găsit liniştea la adăpostul „Ajutaţi-l pe Lăbuş” din Galaţi. Animalele sunt în siguranţă şi sunt cazate gratuit, până când stăpânii lor se vor putea întoarce după ele. 

Pentru ca aceste suflete să se acomodeze şi să treacă mai uşor peste trauma despărţirii de familie, la Spitalul Animalelor Orfane au fost pregătite padocuri individuale, încălzite, cu acces în curte, spaţii pentru pisici cu culcuşuri călduroase. 

Sursa Ajutaţi-l pe Lăbuş 

animale

Reprezentanţii asociaţiei de protecţie a animalelor fac un apel către refugiaţii care ajung cu animalele de companie în România să nu le abandoneze şi să sune la adăpost. În cazul în care nu pot suna, să lase un bileţel cu vârsta, numele acestora, eventual detalii despre starea lor de sănătate.

În adăpostul „Ajutaţi-l pe Lăbuş”, de la marginea Galaţiului, peste 1.200 de animale (câini, pisici, măgari, oi, cai) sunt ajutate să aibă o viaţă mai bună. 

Vă recomandăm şi: 

Povestea „Indianului”, motanul terapeut care ajută animalele să treacă peste traumele suferite FOTO

Cum trăieşte ultima supravieţuitoare a unui cătun de pe malul Siretului. „Am rămas doar cu căţeii. Cu ei, mai uit de necazuri” FOTO

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite