Povestea „Indianului”, motanul terapeut care ajută animalele să treacă peste traumele suferite FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: Help Lăbuş
sursa: Help Lăbuş

La Spitalul Animalelor Orfane există un locatar mai puţin obişnuit: un motan terapeut. Este un motan despre care veterinarii de la clinică, spun că ajută animalele să treacă peste traumele suferite.

Motanul a fost botezat „Indianul” deoarece a fost salvat în urmă câţiva ani de pe platforma combinatul siderurgic (care, se ştie, are patroni din India de aproape două decenii). Era rănit şi a fost transportat la la Spitalul Animalelor Orfane, din cadrul adăpostului „Ajutaţi-l pe Lăbuş”. 

În perioada cât a stat internat în clinică, personalul medical a observat că motanul se apropie de toate animalele care ajung cu probleme la spital. 

De când este la clinică, din pacient a ajuns terapeut, iar acum este locatar permanent al Spitalului Animalelor Orfane. A dormit zile întregi cu o oaie rănită, a stat cu alte pisici bolnave, chiar şi câini accidentaţi, care au suferit diferite traume. 

„Ştim că torsul pisicilor este relaxant şi ne eliberează de stres. Acest motan reprezintă un factor pozitiv pentru toate animalele care ajung în clinică. Am observat că se ghemuieşte lângă ele, iar torsul lui calm le linisteşte şi le ajută să treacă mai uşor peste traumă. Nu ştim exact ce le şopteşte, dar cu siguranţă este terapie pentru că acestea se relaxează, se simt mai bine în preajma lui”, spune Corina Grigore, administrorul Ajutaţi-l pe Lăbuş.  

Personalul medical spune că motanul Indianul este singurul animal care nu este pentru adopţie, fiind considerat un membru al familiei. 

„Motanul terapeut face parte din familie. El ajută, practic, toate animalele care ajung la spital. Le strânge în jurul lui. Ne-a impresionat foarte mult prietenia dintre o oaie şi motanul terapeut. A fost ceva incredibil. A stat lângă ea, a dormit multe nopţi pe ea, până oiţa s-a făcut bine. Stătea lângă ea când îi făceam perfuzii. A fost minunat. Şi acum oiţa este bine”, spune Lilu Gal, reprezentantul Spitalului Animalelor Orfane.  

Vă recomandăm şi: 

Cum a ajuns celebrul doctor Jeff Young de la „Animal Planet“ să opereze câini fără stăpân la Galaţi: „Sunt atât de multe animale lăsate să se chinuie pe străzi“

  

Cum îşi bat joc autorităţile din Galaţi de o asociaţie care ţine în viaţă 1.300 de animale abandonate de stăpâni: „Ce-ar fi dacă le-am elibera pe străzi?” 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite