Mamă şi fiu, primii răniţi transferaţi din Ucraina într-un spital din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: ISU
sursa: ISU

Două persoane civile, rănite în războiul din Ucraina, au fost transferate la un spital din Româna. Este vorba de o mamă de 42 de ani şi fiul acesteia, de 19 ani. Starea lor de sănătate este stabilă, fiind operate în Ucraina.

Potrivit Prefecturii Galaţi, cei doi răniţi sunt o femeie în vârstă de 42 de ani şi un tânăr în vârstă de 19 ani, mamă şi fiu din Odesa, ambii cu plăgi împuşcate. Mama a fost împuscată în piciorul stâng, iar fiul în mâna dreaptă. 

Cei doi sunt transportaţi la Spitalul Militar din Galaţi pentru îngrijire. 

Este pentru prima oară când două persoane rănite în conflictul din Ucraina sunt transferate într-un spital din România.

„Este vorba despre doua persoane rănite: o femeie de 42 de ani şi de un barbat de 19 ani. Cei doi sunt în stare stabilă, au fost operaţi deja în Ucraina şi necesitau doar îngrijire medicală. Acesta este motivul pentru care două autospeciale de la SMURD Galaţi s-au deplasat în Republica Moldova şi i-au preluat de acolo”, a informat Teodora Miron, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi.

Pe 27 februarie s-a luat decizia ca cele 11 spitale militare din România să fie pregătite pentru primi răniţi din Ucraina.

„Din dispoziţia prim-ministrului României, Ministerul Apărării Naţionale a pregătit toate cele 11 spitale militare din subordinea Direcţiei Medicale pentru asigurarea asistenţei şi tratamentului medical pentru militarii răniţi din Ucraina”, a transmis Ministerul Apărării Naţionale.

Vă mai recomandăm: 

Profesoară din Ucraina, fugită din calea războiului: „Am închis casa şi am lăsat tot în mâna Domnului” 

Bloc de locuinţe pentru cazarea refugiaţilor care ajung în Galaţi. Primar: „Ajutăm, suntem solidari!“

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite