Primul refugiat din Ucraina care moare pe teritoriul României. O femeie a făcut stop cardio-respirator la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: Arhivă
sursa: Arhivă

Tragedie în campusul studenţesc din Galaţi. O femeie refugiată din Ucraina, în vârstă de 84 de ani, a murit în urma unui stop cardio-respirator. Victima era cazată într-unul din căminele puse la dispoziţie de Universitate.

Este vorba de o femeie din Ucraina, în vârstă de 84 de ani, care suferea de mai multe afecţiuni medicale, era în evidenţe. Ea fusese cazată împreună cu rudele sale într-un cămin din oraşul Galaţi alocat de autorităţi refugiaţilor ucraineni.

În noaptea de duminică spre luni femeia a făcut  stop cardio-respirator. Incidentul a fost anunţat la 112, iar victimei i s-au făcut manevre de resuscitare timp de o oră. 

Peste 600 refugiaţi, cazaţi la Galaţi

Până la această dată, un număr de 100 de refugiaţi din Ucraina au fost cazaţi la blocul M11 (cartierul Micro 17) pus la dispoziţie de către Primăria municipiului Galaţi. Alte 527 de persoane din Ucraina sunt în căminele studenţeşti. 

Conform datelor furnizate de Universitate, în căminele studenţeşti există o capacitate de cazare de 770 de locuri. 

Autorităţile din Galaţi sunt pregătite să deschidă şi alte spaţii de cazare, acestea urmând să fie operaţionalizate atunci când va fi necesar.

La nivelul judeţului Galaţi a fost constituit un grup de lucru, cu program 24/24, care va funcţiona la nivelul Prefecturii, unde există şiun translator. Toţi cei care vor să ofere sprijin pentru cetăţenii veniţi din Ucraina (masă, cazare, alimente de bază, transport etc.) pot suna la numerele de telefon: 0236/460.055 sau 0790.288.000, sau pot trimite un mail pe adresa umanitar@prefecturagalati.ro.

De asemenea, la intrare în oraşul Galaţi, în zona Port Bazinul Nou a fost deschis un punct de informare pentru cetăţenii ucraineni.

„Acest punct de informare a fost pus la dispoziţie de Crucea Roşie şi a fost instalat cu ajutorul pompierilor. În centrul de informare vor fi în permanenţă voluntari, vorbitori de limbă ucraineană”, a anunţat Prefectura Galaţi. 

Vă mai recomandăm: 

Profesoară din Ucraina, fugită din calea războiului: „Am închis casa şi am lăsat tot în mâna Domnului” 

Bloc de locuinţe pentru cazarea refugiaţilor care ajung în Galaţi. Primar: „Ajutăm, suntem solidari!“

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite