Bloc de locuinţe pentru cazarea refugiaţilor care ajung în Galaţi. Primar: „Ajutăm, suntem solidari!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un bloc din Galaţi, pus la dispoziţia refugiaţilor, sursa: Primăria Galaţi
Un bloc din Galaţi, pus la dispoziţia refugiaţilor, sursa: Primăria Galaţi

Un bloc de locuinţe cu 48 de camere este pus la dispoziţia refugiaţilor din Ucraina, care ajung în Galaţi. De asemenea, Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi pregăteşte un al doilea cămin pentru cazarea refugiaţilor.

Potrivit Primărei Galaţi, 34 de refugiaţi ucrainieni au fost cazaţi la blocul pus la dispoziţie de către Primăria municipiului Galaţi. În curzul zilei, alte15 persoane sunt aşteptate să se cazeze. Blocul are 48 de camere cu paturi, plite electrice şi căldură.

„Ajutăm refugiaţii ucraineni. Foarte mulţi oameni şi-au părăsit casele din cauza războiului din Ucraina şi au ajuns în aceste zile la Galaţi. Noi am cazat deja zeci de refugiaţi la blocul M11 din cartierul Micro 17, unde au fost bine primiţi. Vă mulţumesc tuturor celor care vă implicaţi şi ajutaţi în astfel de momente. Sunteţi la înălţime! Continuăm să ajutăm”, a transmis primarul Ionuţ Pucheanu, pe pagina sa de Facebook.

Un ajutor semnificativ a oferit şi Universitatea „Dunărea de Jos”, care a cazat până acum peste 200 de persoane din Ucraina şi pregăteşte un al doilea cămin pentru refugiaţi. 

„Au ajuns foarte multe familii cu copiii mici. Încercăm să ne mobilizăm şi să redeschidem un cămin pentru a putea dubla numărul locurilor de cazare. Le oferim tot ceea ce este necesar de la mâncare, produse de igienă, îngrijire medicală şi asistenţă psihologică. Mulţumim comunităţii pentru că apelul nostru a fost văzut de toată lumea. Avem peste 180 de voluntari, studenţi în special, care ne ajută în acest demers”, spune dr. Alexandru Nechifor, prorectorul UDJ Galaţi.

Totodată, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi s-a luat decizia înfiinţării unui grup operaţional de lucru, a cărui misiune va fi să ofere  informaţii persoanelor din Ucraina care solicită orice tip de ajutor. Această nevoie a apărut după ce mai mulţi zeci de voluntari din Galaţi au semnalat faptul că la intrarea ucranenilor în Galaţi, dinspre punctele de trecerea frontierei, nu există informaţii în acest sens, nici verbale şi nici scrise, cu atât mai puţin traduse în limba rusă. 

„0790288000 – acesta este numărul de telefon destinat refugiaţilor din Ucraina care au nevoie de ajutor. Este numărul centrului de permanenţă care funcţionează la Prefectura Galaţi şi care este în legătură cu toate instituţiile are gestionează situaţia refugiaţilor, inclusiv Primăria Galaţi. Important! Cei care doriţi să faceţi donaţii aveţi la dispoziţie punctele de colectare ale Crucii Roşii – Banca pentru Alimente, la Carrefour, la centrul comercial Shopping City Galaţi. Atenţie: sunt acceptate doar alimente neperisabile, apă îmbuteliată şi articole de îmbrăcăminte noi! Ajutăm! Suntem solidari”, a anunţat primarul Pucheanu.

    

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Război în Ucraina. Tancurile ruseşti au intrat în capitală. Ruşii îl caută să-l elimine pe preşedintele Zelenski VIDEO

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte între forţele armate ruse şi cele ucrainene în centrul Kievului. Zelenski: 137 de morţi, inclusiv civili, 316 răniţi

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite