Investiție în Galați. 387 milioane de euro care vor crea 2.000 de locuri de muncă

0
Publicat:

Galațiul este unul dintre cele șase județe alese la nivel național să facă parte din Programul Tranziție Justă, dedicat atenuării impactului socio-economic al tranziției la neutralitatea climatică.

Se preconizează că la Galați vor fi create aproape 2.000 de locuri de muncă FOTO arhivă Adevărul
Se preconizează că la Galați vor fi create aproape 2.000 de locuri de muncă FOTO arhivă Adevărul

Ministrul Invesțiílor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a semnat joi, 15 decembrie, o declarație comună de colaborare cu autoritățile locale.

Bugetul aprobat de Comisia Europeană este de 2,5 miliarde de euro, din care 387,58 de milioane de euro vor ajunge în Galați. Cea mai mare parte a banilor finanțează dezvoltarea întreprinderilor și a antreprenoriatului (53%), investiții în energie verde și mobilitate nepoluantă (22%) și sprijinirea tranziției forței de muncă (11%).

„Vor mai fi acordate fonduri pentru investiții productive în întreprinderi mari, pentru ecologizarea și reconversia imobilelor afectate de activități economice în declin sau în transformare ori pentru acțiuni de asistență tehnică pentru Autoritatea de Management pentru Programul Tranziție Justă”, a declarat Andreea Anamaria Naggar, secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Rezultatele așteptate în urma implementării Planului teritorial de tranziție justă al județului Galați se vor regăsi în:

- 490 întreprinderi nou înființate;

- 1.941 locuri de muncă create în entitățile care beneficiază de sprijin;

- 2.800 gospodării sprijinite pentru a dobândi statutul de prosumator;

- 937 întreprinderi care vor putea beneficia de sprijin;

- 4.078 șomeri care vor putea beneficia de sprijin;

- 39 MW capacitatea de producție suplimentară pentru energia din surse regenerabile.

Alături de Galați mai sunt incluse județele Gorj, Hunedoara, Dolj, Prahova și Mureș.

În total, 30.000 persoane vor beneficia de programe de reconversie profesională și se vor crea alte 11.000 noi locuri de muncă. 24.000 gospodării vor fi sprijinite pentru dobândirea statutului de prosumator.

Cele șase județe vor putea accesa suplimentar cel puțin 1,8 miliarde de euro prin alte programe din 2021-2027, cum sunt programul Sănătate, programul Educație și Ocupare și programul Incluziune și Demnitate Socială.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite