Cantitate uriașă de petarde confiscată de polițiști din locuința unui bărbat din Tecuci

0
Publicat:

Peste 56.000 de petarde, deținute fără autorizație și documente de proveniență, au fost găsite de polițiștii gălățeni în locuința unui bărbat din Tecuci. Acesta intenționa să le vândă. 

Cantitate uriașă de petarde descoperită la Tecuci FOTO: Poliția Galați
Cantitate uriașă de petarde descoperită la Tecuci FOTO: Poliția Galați

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat joi, 20 octombrie, două percheziții domiciliare la locațiile folosite de un bărbat, de 50 de ani, din municipiul Tecuci.

„Cu această ocazie, au fost găsite 56.000 de petarde categoria P1 și 584 de petarde categoria F3, deținute fără autorizație și documente de proveniență, și pe care bărbatul ar fi intenționat să le comercializeze”, a transmis Poliția Galați.

Cantitatea uriașă de petarde a fost confiscată de agenți.

„Polițiștii au procedat la ridicarea acestora, in vederea continuării cercetărilor, întocmind dosar penal pentru orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, a mai anunțat IPJ Galați.

Minore racolate prin metoda Loverboy

Captura vine la o zi după o operațiune de amploare ce a avut loc miercuri, 19 octombrie, în Galați. Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Galați, împreună cu procurorii DIICOT Galați, au efectuat 12 percheziții domiciliare, în județul Galați.

Dosarul are obiect „comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive”.

Anchetatorii au descoperit că minorele erau racolate prin metoda „Loverboy”.

„Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020, 3 persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de minori.  Acestea ar fi recrutat, prin metoda <loverboy>, persoane vătămate minore, pe care le-ar fi cazat, transportat și obligat la practicarea prostituției, în diferite locații de agrement, din județul Galați”, a anunțat Inspectoratul Județean de Poliție Galați.

Victimele erau drogate 

Pe parcursul cercetărilor, au fost identificate mai multe tinere exploatate, atât pe teritoriul altor state europene, cât și pe teritoriul României, membrii grupului însușindu-și peste 400.000 de euro.

„De asemenea, în vederea eficientizării activităţii de practicare a prostituţiei, membrii grupului infracțional organizat ar fi procurat, deţinut şi comercializat droguri şi substanţe cu efecte psihoactive, determinând persoanele vătămate, pe care le-ar fi exploatat, să consume astfel de substanțe”, a mai transmis Poliția Galați.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite